andrasidan.blogg.se

22 år, Stockholmsdonna, konditor och bagare, älskar att skratta.

Köer, shopping och en massa ätande

Publicerad 2013-12-15 08:30:00 i En dag, Utflykter,

I måndags vaknade jag och Giulia ganska så sent. Hon var trött efter en vecka av jobb och jag var trött efter söndagens tidiga uppvaknande. Vi gjorde oss hur som helst iordning och tog oss ut i det soliga vädret.
Det här är deras innergård, så himla mysig.
Himla fint är det.
Vi begav oss 15 minuter bort till detta helt fantastiska bageri som heter Du pain et des idees. Detta är ett av de mest kända bagerierna i Paris. Kön ringlar oftast lång utanför dörren och därinne jobbar det varje dag två äldre kvinnor i kassan och en äldre man som bakar allt. Kommer man till Paris måste man gå hit, det är otroligt gott.
Mycket nöjd tjej.
Vi begav oss vidare.
Över torget vid Republique och vidare till Marais. Där genomsökte vi alla de olika secondhand butikerna, jag köpte en klänning och Giulia letade efter en pälskrage att ha på jackan. Dock hade alla hon hittade antingen tassar eller huvud kvar från djuret ifråga..
Efter mycket letande och lite shoppande begav vi oss tillbaka till lägenheten och mötte upp Gareth som slutat jobbet. Vi tre åkte sedan hit.
Nämligen restaurangen Roseval. Detta är en rätt så ny restaurang men som slagit ner som en bomb i det parisiska restauranglivet. De lagar ny fransk mat, det har den gamla franska maten som grund men som de förnyat. Lokalen var otroligt häftig med en mix av betong och en bardisk i koppar.
De hade en bestämd meny med 5 rätter denna ovan var en. Ser kanske inte otroligt ut men det var så fantastiskt gott. Till detta drack vi ett av de godaste vinerna jag någonsin druckit, men när notan kom visade det sig att vi beställt det vin som kostade 64 euro och inte det som vi trott att vi beställt, det som kostade 26 euro..
Så kalaset blev rätt så mycket dyrare än vad min plånbok hade trott men det finns ju inte så mycket att göra. Hur som helst fick vi äta fantastisk mat, dricka otroligt vin och vi hade det väldigt fint vi tre.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela