andrasidan.blogg.se

22 år, Stockholmsdonna, konditor och bagare, älskar att skratta.

Årets sista dag

Publicerad 2013-12-31 08:09:00 i Högtider,

Idag är det den 31 december, den absolut sista dagen på år 2013. Imorgon vid den här tiden är det ett nytt år, en ny kalender, en ny start som väntar. Det här året har för min del både varit så otroligt, fantastiskt bra och fint, men det har även varit ett år fyllt med hjärtskärande sorg. Det har varit både och helt enkelt. Så å ena sidan har jag älskat det men å andra sidan kan jag inte vara mer än glad att det nu är över. Visst det som var tråkigt försvinner inte bara för att det imorgon är ett nytt år men det ger en, en chans till att börja lägga det bakom sig. Så jag har inga riktiga löften detta nyår för jag har märkt att det inte brukar funka för mig. Men jag har bestämt mig för något och det är att 2014 ska bli ett förjäkla bra, roligt, toppen år!
Ikväll ska jag på fest med min kompis Clara och hennes fina pojkvän Anton. Ska bli himla fint att fira in det nya året med dessa två. Jag hoppas på skratt, bubbel och dans tills jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag hoppas alla era nyår blir så fina ni vill att de ska bli och att 2014 även för er blir ett toppen år! Gott nytt år, god fortsättning och ta hand om er!
Här är några bilder från nyår förra året som jag firade in i London i en lägenhet med fem fina brudar och skrek in 2013 på en enorm balkong.

Hannah, vin och spaghetti

Publicerad 2013-12-30 07:46:00 i Instickare,

I fredags jobbade jag på Fryshuset hela dagen, vi spelade "Mariokart" och körde "Maffia". Måste säga att jag är grym på "Maffia", lyckades döda alla, hehe.
Efter jobbet åkte jag till Mariatorget och begav mig till Hannahs storasysters lägenhet som Hannah vaktar när hennes syster är bortrest. Det är en av de finaste lägenheterna jag vet, helt perfekt.
Vi lagade spaghetti med tomatsås, drack rödvin och pratade om massa ditt och datt. Det här är den typen av häng med mina vänner som jag saknar i London. Som sagt innan skype och viber i all ära men ingenting slår att ha sina vänner bredvid sig i soffan med ett glas vin och en jäkla massa skratt och prat.
 

Juldagen, den mysigaste dagen

Publicerad 2013-12-29 07:58:00 i En dag, Högtider,

Jag måste säga att den mysigaste dagen runt jul är juldagen. All stress över julklappar och julmat är över och istället kan man äta goda rester, mysa och spela sällskapsspel man fick i julklapp.
Vi åkte alla ut till min moster och morbrors sommarstuga för att grilla.
Trots bristen på snö var det väldigt fint och mysigt.
Fina papi.
Min charmiga syster.

Resten av dagen och kvällen hade vi det bara mysigt, åt en massa godis och spelade "Retro". Vilket visade sig vara ett sanslöst roligt spel. En riktigt fin dag.

Julafton

Publicerad 2013-12-28 16:21:21 i Högtider,

Min julafton spenderades i Hälsingland hos min mormor och morfar och den började lite såhär. Jag och min syster blev väckta av mitt kusinbarn Ossian. Han hade fått en pannlampa på morgonen som han tyckte det var väldigt roligt att gå runt och väcka personer som han tyckte sovit allt för länge.
Efter en långfrukost med gröt, ägg, te och gott bröd begav vi oss ut på promenad.
Det var ju hyffsat tråkigt väder med regn och slask så min pappa behövde många paraplyer.
Vi gick till kyrkan och sa god jul till fina Alice.
Vi tände ljus och Selma satte dit en fin nalle och ett armband <3
När vi kom tillbaka dukade jag fram en massa julgodis.
Selma klädde sig fint.
Julgranen hade en stor hög med klappar under sig.
Sen blev det dags för Kalle Anka. Denna lilla Tv nörd satt som klistrad.
Selma valde noga vilka M&Ms hon skulle äta.
Linda tyckte även hon om Kalle.
Sen dukades julbordet med all god mat upp. Yummy.
När mamma och pappa hälsade på mig i London köpte vi "party crackers" eller smällkarameller. Detta typiskt brittiska påhitt innehåller oftast en krona i silkespapper, en liten present och en oftast extremt dålig limerick.
Selma fick en liten ram i formen av ett hjärta.
Fina, underbara släkten.
Efter att vi ätit till magen nästan sprack tog vi det lugnt en stund. Här var något väldigt roligt på mobilen.
Så roligt att Selma ville visa min pappa.
Mys innan tomten kom.
Selma tittade spänt på medans tomten delade ut paket.
Sen började stora julklappsutdelningskaoset. Jag fick en massa fint och blev så himla glad.
Efter julklappsöppning varvade vi ner med godis och myste. Här är min fina mamma och Lindas katt Angus som var alldeles vettskrämd efter allt tjoande och julklappskaos.
Sen sa vi god natt och ännu en julafton var över.

Fjorton år

Publicerad 2013-12-26 08:34:00 i Sånt som är skitbra,

I måndags innan jobbet mötte jag upp med underbara Clara för att äta frukost. Då hon bor i Lund och jag i London är det inte alltid så lätt att ses. Men nu är vi båda hemma ett slag och då får jag äntligen krama om denna donna. 
Kom fram till att jag känt denna dam sedan vi var sju år gamla, alltså har vi känt varandra i fjorton år, två tredjedelar av våra liv. Känns ganska sjukt. Men det bästa är att hon fortfarande är en av mina närmaste vänner. 
Vi åt frukost på Mellqvist (japp jag går alltid dit) där även vår gamla klasskompis Andreas jobbar, fint att krama om honom också. 
Vi pratade roliga och mindre roliga minnen, Facebookdiskussioner och hade det bara väldigt mysigt. 
 

Saker jag aldrig gjort förut

Publicerad 2013-12-25 07:57:00 i Instickare,

Nu när vi närmar oss slutet på ännu ett år så skapas det ju en rad med listor hit och dit om ditt och datt som hänt under det gångna året. Därför tänkte jag då i sann "skapa lista" anda skriva en lista om saker jag gjort i år men aldrig gjort förut.
Som en del av mina tidigare listor har lånat denna från Julia på www.prick.blogg.se.
Jag har flyttat och bott i en annan stad - London.
Jag har bott/bor utomlands - England.
 
Jag har för första gången betalat hos tandläkaren. Woop woop.
Jag har börjat studera till konditor.
 
Levt på studentmedel.
Läst boken "The night circus".
 
Betalat 600 kr för en flaska vin.
 
Lärt mig göra croissanter och pain au chocolat, så glad över detta!
Träffat massa nya underbara människor som jag aldrig träffat förut.
 

Varit på en klubb från öppning till stängning, Trädgårdens öppningskväll, så bra kväll.
 
Ätit pilgrimsmussla, oxhjärta och duvlever. Allt mycket godare än vad jag trodde.
 
 
 
 
 

Endast tomten är vaken

Publicerad 2013-12-24 07:53:00 i Instickare,

God Jul alla fina ni där ute!
Just nu befinner jag mig i Hälsingland med min fina släkt och ska bara mysa, äta och ha det bra. Jag hoppas alla ni också får en mysig jul vart ni än firar den och vilka ni än firar med.
När jag gick på gymnasiet brukade vår mentor Hans alltid läsa en viss text på julavslutningen, Så varje gång jag numera hör eller läser denna text så fylls jag genast av julkänsla och blir också ganska nostalgisk. Så här har ni en del av den dikten nämligen Tomten av Viktor Rydberg:

Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård djupt under midnattstimma. Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast tomten är vaken.

Står där så grå vid ladgårdsdörr, grå mot den vita driva, tittar, som många vintrar förr, upp emot månens skiva, tittar mot skogen, där gran och fur drar kring gården sin dunkla mur, grubblar, fast ej det lär båta, över en underlig gåta.

För sin hand genom skägg och hår, skakar huvud och hätta --- »nej, den gåtan är alltför svår, nej, jag gissar ej detta» --- slår, som han plägar, inom kort slika spörjande tankar bort, går att ordna och pyssla, går att sköta sin syssla.

Går till visthus och redskapshus, känner på alla låsen --- korna drömma vid månens ljus sommardrömmar i båsen; glömsk av sele och pisk och töm Pålle i stallet har ock en dröm: krubban han lutar över fylls av doftande klöver; ---

Går till stängslet för lamm och får, ser, hur de sova där inne; går till hönsen, där tuppen står stolt på sin högsta pinne; Karo i hundbots halm mår gott, vaknar och viftar svansen smått, Karo sin tomte känner, de äro gode vänner.

God jul!

 

Tre familjer runt ett bord

Publicerad 2013-12-23 07:05:00 i En dag,

I fredags vaknade jag och min förskylning var fortfarande kvar även fast jag innerligt försökt att sova bort den. Men, men det var inget att göra åt, jag skulle jobba och sen hade jag finfina planer.
På jobbet julpyntade vi inför jullovet, satte upp en hel massa glitter men det jag tyckte om mest var att spreja med snösprejen. Efter allt pynt åkte jag in mot stan, närmare bestämt Hötorget och gick ner till Adolf Fredriks kyrka. Där skulle jag nämligen möta upp min familj, familjen Berkemar och familjen Zetterlund. Alla vi skulle se på Mikaeli kammarkörs julkonsert där Maria Berkemar sjunger. För det första är kyrkan underbart vacker och för det andra så är kören fantastisk. Det är så himla vackert alltihopa och detta är alltid det bästa sättet att komma i bra julstämning.
Ellen är stolt över sin mamma.
Efter konserten gick alla tre familjerna bort till Drottninggatan och restaurangen Esperanza. Det var en italiensk restaurang där vi alla slog oss ner runt ett långbord för att äta.
Fina Ellen.
Ett mycket charmigt par.
Också väldigt charmiga människor. Vi hade en otroligt mysig kväll med god mat, vin och skratt. Så himla fint att umgås med dessa familjer.
 

Jul i vårt hus

Publicerad 2013-12-22 13:47:15 i Instickare,

Glad fjärde advent!
Idag är det 2 dagar kvar till julafton och även fast jag inte är sju år längre så är jag så himla pepp och glad. Tyvärr har jag dragit på mig världens förskylning och försöker mest bli frisk för tillfället.
I alla fall så tänkte jag visa upp vår fina gran vi har här hemma.
Måste säga att den blev typ perfekt i år. Bra storlek, längd och bredd och lagom pyntad. Vi har aldrig haft glitter i vår gran här hemma, vet inte riktigt varför men i har aldrig haft det hur som helst.
I granen gömmer sig en rad med intressanta små figurer. Det är snögubbar, lejon, isbjörnar, apor och allt där i mellan.
Som denna väldigt fint klädda groda.
Vi har även en tjock clown. När jag tänker efter är många av våra figurer tjocka, vi har tjocka  clowner, tomtar, sjöjungfrur.
Barnsligt nog är detta min favorit, en ballerina i glas.
Och så en liten dubbeldäckare <3

Tisdagsmiddag

Publicerad 2013-12-21 07:41:00 i Instickare,

I tisdags mötte jag upp Amanda för middag. Men då min ekonomiska situation just nu är en fattig student så fick det helt enkelt bli gamla hederliga Donken, Mcd, Mc Donalds. Vilket ändå var fruktansvärt trevligt då jag fick äta middag och skratta som bara den med en av mina favorit människor. Toppen tisdag skulle jag vilja kalla det.
 

So many details

Publicerad 2013-12-20 10:25:43 i Nätter,

I lördags började jag med att åka till jobbet på Fryshuset och hängde med ett gäng ungdomar och min fina kollega Francis. Så kul att vara tillbaka, har alltid kul på jobbet.
Efter att vi spelat flipper och Tv spel i några timmar stängde vi igen och jag åkte mot Hornstull för att möta upp med Simone och Sofia. Vi tre begav oss sedan ner till Debaser Strand där vi mötte upp Fanny, Hannah, Li och Matla. Denna kväll skulle nämligen Fannys bror Melvin och hans band "So many details" ha spelning där. Så himla bra.
Vanligtvis kan denna typen av livespelningar bli skräniga och man hör inte ett piss av sångerna. Men icke, denna gång var det helt makalöst bra!
Vi hängde runt och drack öl och hade det finfint. Kul att vara tillbaka med alla dessa bra människor.
Stolt storasyster.
Fannys bror Melvin.
Sen hängde vi på toaletten ett slag där vi kom fram till att vi alla hade på oss svarta jeans och svarta kängor. Great minds think alike.
 

Lucia

Publicerad 2013-12-18 07:40:00 i En dag,

I fredags var det lucia och jag vaknade i min egna säng för första gången på två och en halv månad, så himla skönt. Jag tog mig upp och gjorde mig iordning för att sedan bege mig in till stan för att möta upp med Hannah för frukost.
Himla fint att få träffa min fina vän igen. Skype och viber i all ära men inget slår att få sitta mittemot sina vänner och kunna krama om dom när man vill.
Vi möttes upp vis S:t Eriksplan och tog oss till Mellqvist. Deras mackor och kaffe är i min mening de bästa att äta till frukost.
Efter att vi pratat av oss åkte Hannah till jobbet och jag åkte till söder och mötte upp min far. Vi köpte massa grejer till julen och åt lunch tillsammans. Fint att umgås med papi.
Efteråt åkte jag hit, till Kärrtorp för att gå på mina kusinbarns luciatåg på deras förskola. De hade gjort det så fint med massa lyktor och lampor.
Kul att se fina släkten igen.
Så många söta lucior, tomtar, tärnor, stjärngossar och den mest klockrena av de alla var en kille som var en gran, så söt!
Fina Selma.
Ossian, tryggt tillbaka i mammas armar.
Efteråt vinkade jag hejdå och åkte hem till ön igen där jag lagade middag och hade myskväll med min mor.
 
 

Bland skelett och grönska sista dagen i Paris

Publicerad 2013-12-17 07:00:00 i En dag, Utflykter,

Min sista dag i Paris var i onsdags och då skulle jag bannemej gå på museum. Jag åkte för andra gången till Jardin de plantes och trampade mot naturhistoriska museet, närmare bestämt deras paleontologiska avdelning som alltså är fylld med massa skelett från olika djur och människor.
 
Denna var nog min favorit, tycker dessa valar med helt enorma tänder var så himla coola.
 
Dessa var pyttesmå ensamma i ett skåp, himla söta tyckte jag. Även fast det är skelett så var många ändå himla gulliga och fina.
Som dessa, de ser ju ut att le riktigt spjuveraktiga leenden.
Sen begav jag mig genom parken igen mot mitt nästa mål.
Nämligen hit till botaniska trädgården som också är en del av museet. Tyckte det var himla fint utifrån när man ser hur träden verkligen trycker sig mot glaset och man ser att några är på väg att fly.
Där inne var det grönt, varmt och vackert.
Efter botaniska trädgården tog jag mig tillbaka till Republique och begav mig för andra gången till bageriet där jag och Giulia var i måndags. Jag köpte på mig en massa gott både till mig och mina fina vänner som så snällt låtit mig sova hos dom.
Sen begav jag mig hem och lämnade allt för att sedan möta upp Giulia när hon hade rast på jobbet.
Det är ju så mycket som är så fint här. Vi gick ärenden och Giulia köpte lite julklappar.
Så fin vän!
Vi gick förbi detta budskap på vägen.
Giulia var tvungen att jobba på kvällen så jag och Gareth hängde i lägenheten, åt ost, tittade på fotboll och drack whiskey. Mycket bra.
Dagen efter var min resa till Paris slut och jag begav mig hem till Stockholm. Underbart att komma hem.
Igår (måndag) fick jag även reda på något väldigt roligt. Nämligen att jag fått en julklapp från Emily Dahl (www.emliydahl.se) efter att jag gjort ett inlägg från hennes julkalender. Jag skrev om det vackraste jag vet, glädje och hon tyckte om det. Känns så himla fint och roligt.

Park, sol, stängda museum och bröllopssnack

Publicerad 2013-12-16 07:08:00 i En dag, Utflykter,

Tisdagen i Paris skulle jag till en början spendera på egen hand. Jag började med att dricka te och titta på musikhjälpen.
Giulia och Gareth bor högst upp i deras hus. Trappan upp är denna fina trätrappa, sjukt jobbig att släpa sig upp för några gånger om dagen men så himla vacker.
Jag tänkte att detta var en perfekt dag för att gå på museum. Jag gillar nämligen att gå på museum på egen hand för då kan jag bestämma hur länge jag vill gå runt och i vilken takt.
Jag åkte hit, till Jardin de plantes. En himla fin park som också huserar Paris "National history museum". Jag började med att gå runt ett slag i denna vackra park.
Hittade en mycket fundersam man.
Tänk att få bo i ett sånt här palats! Hela parken var så underbar, det var svinkallt men det gjorde det nästan ännu vackrare med all frost.
Dock när jag kom fram till själva huvudbyggnaden redo att gå in är dörren stängd. Jag står där ett slag som ett stort fån och stirrar på dörren. Ser ett par turister längre bort och frågar om de vet om museet är stängt. Jajjamensan det var det. Tydligen är nästan alla museum i Paris stängda på tisdagar.
Jaha, det var inte så mycket att göra än att vända på klacken och ta sig tillbaka genom parken. Jag hittade en mysig liten uteservering och beställde en croque monsieur med ett glas vin. Jag satte mig i solen och läste min underbara bok The presidents hat, så himla bra bok.
Ser inte ut att vara särskilt speciellt, men hu så gott detta är. Här satt jag sedan i två timmar och försvann i min bok ett slag och tittade på människor. Efter tog jag mig hem till lägenheten och satte på mig mer kläder då det var riktigt kallt.
Vid fyra tog jag mig ut på gatorna igen och tog mig till Giulias jobb restaurangen Jaja. Vi begav oss sedan längre in mot stan för att möta upp Gareth på hans jobb restaurangen Verjus. Där satt vi och drack vin ett slag och pratade om dagen.
De här vackra trapporna tillhör teatern som ligger mittemot restaurangen, otroligt coolt. Vi åkte sedan tillbaka hem till lägenheten för att laga middag. Efter en halvtimme plingade det på dörren och Giulias bror Andrea och hand fästmö klev in då dom skulle äta middag med oss.
Då de ska gifta sig i sommar blev det mycket prat om bröllopet. Det pratades platser, traditioner och brudtärneklänningar. Att fixa ihop ett bröllop känns som väldans mycket jobb. Jag gosade mest med Andreas hund Hector som var med på middagen. Han hade två olika färg på ögonen och var det gulligaste jag sett på länge. Fin tisdag.
 

Köer, shopping och en massa ätande

Publicerad 2013-12-15 08:30:00 i En dag, Utflykter,

I måndags vaknade jag och Giulia ganska så sent. Hon var trött efter en vecka av jobb och jag var trött efter söndagens tidiga uppvaknande. Vi gjorde oss hur som helst iordning och tog oss ut i det soliga vädret.
Det här är deras innergård, så himla mysig.
Himla fint är det.
Vi begav oss 15 minuter bort till detta helt fantastiska bageri som heter Du pain et des idees. Detta är ett av de mest kända bagerierna i Paris. Kön ringlar oftast lång utanför dörren och därinne jobbar det varje dag två äldre kvinnor i kassan och en äldre man som bakar allt. Kommer man till Paris måste man gå hit, det är otroligt gott.
Mycket nöjd tjej.
Vi begav oss vidare.
Över torget vid Republique och vidare till Marais. Där genomsökte vi alla de olika secondhand butikerna, jag köpte en klänning och Giulia letade efter en pälskrage att ha på jackan. Dock hade alla hon hittade antingen tassar eller huvud kvar från djuret ifråga..
Efter mycket letande och lite shoppande begav vi oss tillbaka till lägenheten och mötte upp Gareth som slutat jobbet. Vi tre åkte sedan hit.
Nämligen restaurangen Roseval. Detta är en rätt så ny restaurang men som slagit ner som en bomb i det parisiska restauranglivet. De lagar ny fransk mat, det har den gamla franska maten som grund men som de förnyat. Lokalen var otroligt häftig med en mix av betong och en bardisk i koppar.
De hade en bestämd meny med 5 rätter denna ovan var en. Ser kanske inte otroligt ut men det var så fantastiskt gott. Till detta drack vi ett av de godaste vinerna jag någonsin druckit, men när notan kom visade det sig att vi beställt det vin som kostade 64 euro och inte det som vi trott att vi beställt, det som kostade 26 euro..
Så kalaset blev rätt så mycket dyrare än vad min plånbok hade trott men det finns ju inte så mycket att göra. Hur som helst fick vi äta fantastisk mat, dricka otroligt vin och vi hade det väldigt fint vi tre.
 

15 bilder från första dagen i Paris

Publicerad 2013-12-14 08:10:00 i En dag, Utflykter,

Så i söndags anlände jag till romantikens och modets huvudstad, Paris. Giulia och Gareth mötte mig på tågstationen och det var nog ett av de finaste ögonblicken den här hösten när jag fick träffa och krama om Giulia igen. Det var ett halvår sen vi senast sågs. Vi babblade och babblade hela vägen hem till deras lägenhet där vi dumpade min väska och begav oss ut på gatorna.
De bor väldigt nära Marais så vi traskade dit.
Och ställde oss i denna enorma kö för att få tag på falafel, men tro mig det var värt all väntan.
Fina paret!
Efter ha tryckt i oss vår mat och blivit mer än mätta och belåtna gick vi vidare runt bland drömmiga gator med fina blommor och butiker.
Ett av stoppen blev Serge Gainsbourgs gamla hus. Mycket fint med dikter och texter om den underbara artisten. Sen begav vi oss vidare, de tog mig till ett underbart konditori och ett mini museum där det var en kokboksutställning och då vi alla är kockar så var detta intressant för oss alla. Dock var det fotoförbud så inga bilder tyvärr..
Vi tog oss sen tillbaka till Marais. Gareth skulle möta upp en gammal vän för en öl och jag och Giulia begav oss till ett ställe som heter La Buvette. Detta är en vinbar, hur mysig som helst men också extremt liten. Den drivs av en fransk tjej som vi pratade en del med och vi kom fram till att hon också älskar min och Giulias favorit restaurang i London, nämligen St John.
Vi åt salami, drack vin och åt ost.
Sen dök denna tjej upp, nämligen Courtney som jobbar med Gareth.
Det var ett väldans mysigt ställe.
Vi pratade jobb, utbildning, visum och massa annat ditt och datt.
Sen mötte Gareth upp oss och vi begav oss alla hem till Giulia och Gareth för att äta middag. Detta ovan är de efterrätter vi köpte under dagen, så underbart goda.
Många kockar i köket.
Vi åt olika goa snacks och dukade upp.
Fina Giulia dukar upp. Under middagen pratades det lite mer jobb eller rättare sagt konstiga chefer. Under middagen berättade även Courtney en intressant släkt anekdot. Nämligen att hennes mammas morbror var en av Al Capones (amerikansk gangster under 1920-1930-talet) hitmans, alltså "assassins" eller lönnmördare som vi skulle säga. Vi andra satt där med våra hakor i marken. Vi som trodde att våra släkter hade intressanta historier..
Gareth var vår kock för kvällen, det tillagades pulled pork, jordärtskockor och efter denna måltid åt vi ost och avslutade med efterrätter. Det var en perfekt start på mina dagar i Paris. God mat, fantastiska människor och självklart massa skratt.

Alla tjejer har rätten att överleva sin graviditet

Publicerad 2013-12-13 08:27:00 i Allmänt,

Glad fredag och glad Lucia på er!! Denna fina morgon har jag börjat med en kopp te och tittat på musikhjälpen på Svt play. Musikhjälpen är för er som inte vet en insamling som sker under en vecka i december varje år. Varje år går insamlingen till ett specifikt ämne, i år är ämnet just som rubriken säger att "alla tjejer/kvinnor har rätten att överleva sin graviditet". Ett ämne som ärligt talat berör varenda person på planeten då vi alla kommit till världen på samma sätt. Här i Sverige har vi en sjukvård som kan hjälpa en gravid tjej/kvinna om det skulle uppstå komplikationer, alla kvinnor och tjejer runt om i världen har inte tillgången till den typen av sjukvård.
Jag skulle vilja uppmuntra alla som känner att de har pengar att ge (jag vet att många ger pengar till andra ändamål) att bidra med en summa till musikhjälpen, stor som liten, allt hjälper. Jag har bidragit genom att önska en låt vilket man kan göra genom sms. Sen finns det extremt många andra sätt att bidra bla. auktioner, bössor mm.
Mer information hittar ni på www.musikhjälpen.se .
Min mamma har fött två barn och vi är idag alla friska och glada, därför ger jag pengar till musikhjälpen så att alla barn kan få chansen att ha kvar sin mamma och att alla mammor får chansen att se sina barn växa upp.
Heja musikhjälpen!
              
 
 

En liten Paris teaser

Publicerad 2013-12-12 07:51:00 i Instickare,

Idag packar jag ännu en gång mina väskor och flyger hem mot fina Sverige. Mina dagar i Paris har varit helt underbara. Har gjort precis det jag tänkt, njutit, njutit och njutit lite till och självklart ätit gott och druckit några deciliter vi hit och dit. Så fin resa. Men ska bli fint att komma hem också, vakna upp i min egen säng, äta frukost med min familj och få krama om alla mina underbara vänner! Tre och en halv vecka av mys, mys, mys. Det blir fint det.
 

En sista mysdag.

Publicerad 2013-12-11 08:00:00 i En dag, Staden London,

Lördagen spenderades på den platsen som jag älskar att spendera mina lördagar på, nämligen Broadway market. Jag skulle hämta upp de sista julklapparna och dricka massa "mulled wine". När jag kom dit var det en grupp barn som sjöng julsånger för att samla in pengar till utsatta barn. Det är så mysigt med julsång.
Jag gick i second hand butiker och drömde fina möbler att ha i en framtida lägenhet, gärna någonstans i området kring marknaden, det vore underbart!
På vägen hem köpte jag lite snacks att ha på tåget till Paris och lite annat nödvändigt. Kvällen spenderades hemma där jag packade, lyssnade på franska låtar, åt mina sista IKEA köttbullar och tittade på julfilmer. En sista myslördag i denna stad för det här året för dagen efter bar det ju av till Paris!
 
 

Något som är alldeles särskilt vackert.

Publicerad 2013-12-10 08:03:00 i Instickare,

När någons mun spricker upp i ett gigantiskt leende. En annans skratt klingar mellan väggarna. När en persons ögon lyser för att ja, den är så underbart jäkla glad. Glädje är enligt mig det vackraste som finns. En person är aldrig lika vacker som när hen är glad.
Det är även något av det mest smittsamma som finns. Om en person i min närhet börjar skratta eller le är det otroligt svårt för mig att inte le eller skratta. När en annan person är så underbart glad för att något underbart har hänt är det svårt att inte själv bli så otroligt glad. När ett barn på tunnelbanan eller bussen håller på och busar och skrattar med det där bubbliga skrattet som bara barn verkar ha så är det ju omöjligt att inte le själv.
Glädje är och kommer alltid vara det vackraste och bästa som finns här i världen. Det är ju tillfällena i ens liv när man varit som lyckligast som man kommer ihåg tydligast. Kanske inte för alla men när jag tänker tillbaka på de tjugoen åren jag har levt så är några av mina tydligaste och bästa minnen fyllda med glädje. Visst minns man de sorgliga och jobbiga allt för väl men efter det sorgliga och det jobbiga kommer oftast glädjen tillbaka.
Låter väll som en jäkla klyscha men i min mening är glädje något alladeles särskilt vackert.
 
Det här inlägget är en del av bloggerskan Emily Dahls (http://emilydahl.se/) "Berätta om"-julkalender. Hon har bestämt ett tema för varje dag från 1 december till den 24 som en underbar blogg julkalender där alla får vara med och skriva. Antingen kan man som jag vara med lite här och där och andra skriver för varje lucka varje dag. Andra bloggares inlägg hittar ni på Emily Dahls hemsida som ni ser ovan.
Hur fint initiativ som helst.
 

Fredagspepp på fredagsfest!

Publicerad 2013-12-09 07:41:00 i Nätter,

I fredags fixade och donade jag hela dagen, betalade hyran, skickade vykort och tvättade. På kvällen åkte jag till Baker street och mötte upp med Ana, vi skulle på hemmafest.
Det var Diogo i vår klass som fixat ihop ett gäng glada människor för en "end of term" fest. Diogo och hans rumskompisar bor i en så fantastisk lägenhet, helt otroligt fin med en knallröd ytterdörr och perfekt för hemmafest. Vi drack vin, åt ost och pratade om hur skönt det var att terminen var över, jippi!!
Ana visade bilder på vart hon ska fira nyår, på en vacker strand hemma i Brasilien med cirka 40 graders värme. Är jag avundsjuk? Absolut inte!
Det kastades pil, vi satte upp en handduk och en yogamatta för att skydda väggen då vissa (läs jag) inte riktigt träffade piltavlan..
Fina Zoe.
Resten av kvällen spenderades ungefär såhär, skratt, skratt och ännu mer skratt.
Så himla fin kväll.

Bye bye London, Bonjour Paris!

Publicerad 2013-12-08 07:30:00 i Sånt som är skitbra, Utflykter,

Åhh som jag har längtat till den här dagen! Idag packar jag nämligen ihop min väska, säger hejdå till London för ett slag och sätter mig på tåget till Paris. Ahhh så pepp!! Ska inte göra något annat de kommande dagarna än att strosa runt på parisiska gator, äta croissanger, säga Bonjour på otroligt dålig franska och mysa runt med Giulia och Garreth. Ska bli så roligt att träffa dom igen och de kommer få bli mina guider till de bra restaurangerna, barerna och vad jag ska göra helt enkelt. Jag har två saker jag verkligen vill göra som inte har med mat att göra men annars tänker jag att jag bara ska ha det så förbannat bra och ha lite ledigt. Au revoir!!
 
PS: det kommer dyka upp lite inlägg här under tiden jag är borta, bland annat fredagsfest och lördagsmarknad.
 

de två sista dagarna

Publicerad 2013-12-07 08:12:00 i Att gå i skolan,

I onsdags påbörjade vi vårt sista projekt i skolan, nämligen "cake decorating". Alltså spenderade vi 7 1/2 timme med att dekorera en tårta. Vi täckte den i ett lager marsipan och ett lager sugarpaste som vi sedan fick dekorera hur vi själva ville. Det var två ganska typiska sista dagar i skolan, alla prov är klara och man gör mest roliga saker. För det enda vi faktiskt gjorde var att leka med sugarpaste i flera timmar, ganska roligt och avslappnande dock otroligt frustrerande om det inte blir som man tänkt sig.. Jag började med en idé som jag trodde skulle funka, nämligen luftballonger. Funkade detta? Hmm, sådär, det blev helt okej men inte som jag ville. Så jag skrotade den idén och gjorde jultema istället vilket jag blev så otroligt nöjd med. Jag gjorde en julgran, små julklappar, mini lussebullar och klassiska candycanes. Det syns inte på bilden nedan men kakan är även helt täckt i glitter så att det vita ser ut som snö! Älskar glitter!!
Det var otroligt kul att kolla runt på vad alla andra gjorde, det var mycket jul men även pingviner, macarons och min kompis Ana gjorde en hatt. Så fint! Chef Julie var med oss lite av tiden och när vi inte behövde hjälp och råd så jobbade hon på sitt egna projekt för dagen, nämligen ett helt fantastiskt pepparkakshus. Så himla fint!
Efter lektionen satt vi i cafét ett tag och snackade och jag slogs av hur mycket jag kommer sakna mina fina vänner när jag är hemma över jul. Ja jag vet att det bara är för några veckor men jag har vant mig vid att träffa dessa människor varje dag. Himla glad att jag har hittat dom!
 
Anas hatt tårta.
Zephyrs mån tårta, hur cool är inte denna?
Natalies snobbens jul tårta.
Och min jultårta!
Chef Julie, Chef Nicholas och Chef Javier, tycker så himla mycket om mina lärare.

Fredagslistan

Publicerad 2013-12-06 08:23:00 i Instickare,

Idag är det fredag, pepp! Tänkte att jag ännu en gång skulle komma med en liten lista. Gillar ju listor. Denna är brutalt stulen från den fina Sandra Beijer (http://rodeo.net/niotillfem)
 
1. När dansade du tryckare senast?
Hmm, måste vara någon gång på lågstadiet skulle jag tro, har nog inte dansat tryckare på 12-13 år.
 
2. Låten som får en på omedelbart fredagshumör?
September med Earth, wind and fire är alltid en favorit vare sig det är fest eller man bara vill bli så jäkla humör.
 
3. Bästa festen någonsin?
Mina favoritfester är alltid sommarfester, för dom har känslan att de aldrig tar slut. Men en sjukt bra fest var min första fest här i London hos Emilia och hennes rumskompisar som hade fest med temat Ryssland och Karibien. Så rolig fest med otroligt roliga karaktärer, jag somnade förvisso i en säng ett slag men ändå, bra fest.
 
4. Drinkrecept som alltid funkar?
Old fashioned är min drink men till förfest dricker jag gärna prosecco.
 
5. Värsta efterfetsminnet?
Kan faktiskt inte komma på något. Jag kan ofta vara en av de sista som är vakna på en hemmafest men har man varit ute och det vankas efterfest måste jag vara på rätt humör, är jag det minsta opepp är jag den som vinkar hejdå och säger god natt.
 
6. Youtube-klipp som man måste se på förfesten?
Musikvideon till Live while were Young med One direction spelas på repeat om jag förfestar med tre riktigt bra brudar.
 
7. Har du hällt ett ölstop över någon?
Haha, nej men har haft lusten att göra det vid ex antal tillfällen. Dock har jag råkat spilla en hel öl över en tjej på en klubb, inte jättebra stämning efter det..
 
8. Värsta klädmissen i festsammanhang?
När jag har känt mig obekväm i det jag tagit på mig, då blir festligheterna heller så kul.
 
9. Sjukaste festivalminnet?
Känns som om allt som händer på festival är lite sjukt, det är ju en egen liten värld för en vecka där mycket konstigt händer. Men ett otroligt bra är Emmaboda 2012 där jag och åtta andra redigt bra tjejer dansade oss sanslösa till Maskinens spelning för att sen inte gå och lägga oss förrän på morgonen.
 
10. Oslagbar nattmat?
Donken, alltid donken.
 
11. Bästa samtalsämnet med taxichauffören på vägen hem?
Har inte haft en så rolig konversation men min bästa taxiresa är när jag var i Berlin med Clara, Jenny, Arvid, Jonathan och Max. Sista kvällen och vi dansade tills det blev ljust och taxichauffören höjde musiken till max, öppnade alla fönster och körde som en galning genom Berlin. Helt underbart avslut.
Berlin <3
12. Stans bästa klubb?
I Stockholm Trädgården. Här London klubbar jag inte så mycket, mest pubar och barer och mina favoriter här just nu är Holborn whippet och Hawksmoore.
 
13. Bästa festsällskapet?
Alla mina fina vänner gillar jag att festa med, men en tjej som alltid är pepp på fest är Simone.
 
14. Ett dancemove som alltid funkar?
Jag gillar att snurra runt på dansgolvet, funkar alltid.
 
15. När är det dags att gå hem?
När man somnat i soffan, stolen, på golvet under festligheterna.
 
 
 
 

Min syster

Publicerad 2013-12-05 06:26:00 i Sånt som är skitbra,

Idag är det absolut ingen vanlig dag, för idag är det min bästa lillasysters födelsedag! Och inte vilken födelsedag som helst, nämligen den födelsedagen när man får börja gå på krogen, ta körkort och officiellt kallas för vuxen. Jajamensan min lillasyster blir 18 år idag. Jag får impulsen nu att säga "gud vad tiden går fort" men det känns som att jag kommer få stämpeln tant då så tror att jag skippar den. Jag har ändå under det senaste året kunnat vänja mig vid tanken att jag nu kommer kunna stöta på min syster på favoritkrogen. Alla mina vänners syskon födda 1995 har alla redan fyllt 18 så jag har redan träffat på några av dessa på diverse utgångar och fester.
Jag tycker också så förbaskat mycket om min syster så det kommer bara bli otroligt roligt att nu kunna dra med henne ut på en öl eller tre.
Men det tråkigaste med denna dag är i min mening är att jag inte är där och kan fira henne. Mycket ledsen över detta, på mitt schema står nämligen 6 timmar av praktisk lektion i skolan. Skulle mycket hellre vara i Sveland med min syster och sjunga för henne och ja jag är lite sugen på att supa ner henne lite, men bara lite.
Hur som helst, ett stort Hipp Hipp Hurra för världens bästa syster idag!! Älskar dig!
 

Frukostklubben, leksaker och sushi på en måndag

Publicerad 2013-12-04 08:01:00 i En dag,

I måndags mötte jag ännu en gång upp mina kära föräldrar vid Liverpool street. Denna gång för att äta frukost på underbara The breakfast club. Jag älskar ju detta ställe, både för deras mat men också stämningen och den alltid så fina och trevliga personalen. Denna gång åt jag en annan favorit nämligen "banana and bacon french toast" med en "Virgin apple mojito", så fruktansvärt gott var det. Även mina föräldrar var mycket nöjda och tyckte att det var väldigt gott och trevligt.
Efter detta begav vi oss mot stan och leksaksbutiken Hamleys, vilket är ett fantastiskt roligt ställe både för barn och för vuxna. Där mötte vi också upp Ellen, hon tyckte också att det var väldigt roligt där.
Efter en massa leksaker begav vi oss till Liberty. Här dreglade jag och Ellen över klänningar och skor vi inte ens ville titta på prislappen på och jag köpte mig en ny almenacka, 2014 är ju snart här!
Sen gick jag och Ellen och kollade i butiker som var lite mer vår prisklass för att sedan kramas hejdå. Ellen skulle hem till Sverige och jag skulle hem och plugga.
Senare mötte jag upp mina föräldrar igen för att äta sushi på ett ställe som heter Dinings. Aldrig varit där tidigare men tidningen Time out hade gett den en väldigt fin rekommendation. Det. Var. Så. Gott. Jisses alltså, gillar man sushi och kan tänka sig att spendera lite pengar på mat så är detta ett ställe man borde gå till. Kom bara ihåg att boka i tid då det är ett väldigt populärt ställe.
När middag var uppäten gick vi alla till tunnelbanan där jag kramade mina föräldrar en sista gång då detta var deras sista dag. Men snart är jag hemma, vilket ska bli mycket mysigt.

Bland blommor och blad på första advent

Publicerad 2013-12-03 07:43:00 i En dag,

I söndags på första advent åkte jag och mötte upp mina föräldrar vid deras hotell. Vi skulle äta frukost på ett ställe bredvid deras hotell som heter Colbert, helt fantastiskt ställe med smått snobbiga servitörer men hur mysigt som helst och frukosten är mycket god. De hade även otroligt fina toaletter, vilket jag tyckte var väldigt roligt.
Efter frukosten åkte vi österut till Bethnal green, vi skulle nämligen på blommarknad. Den ligger på en gata som heter Columbia road och det var min första gång där och den var supermysig. Hur mycket blommor som helst och nu vid juletider massa julblommor och granar, så mysigt. På gatan fanns det också extremt många små mysiga butiker som hade hur mycket fint som helst i sig. Vi gick runt där ett slag och åkte sedan till Liverpool street och kollade i butiker. Efter detta tog vi alla en paus, mina föräldrar åkte till hotellet och jag satte mig och pluggade.
Vid sex mötte jag upp mina föräldrar igen och även Ellen som var tillbaka från Oxford. Vi skulle alla äta middag på St.Johns. Vi åt en massa smårätter med konstiga typer av kött, gudomligt gott och avslutade med några fantastiska efterrätter. Vi drack vin och hade en himla trevlig kväll, perfekt första advent.
 
 

"Ye olde cheshire cheese"

Publicerad 2013-12-02 08:18:00 i En dag, Sånt man äter, Sånt som är skitbra,

I lördags vaknade jag, åt dunderfrukost med ägg och avkokadomackor för att sedan plugga varvat med "På spåret" på Svt play. Vi femsnåret åkte jag till in mot stan för jag skulle nämligen möta upp mina fina föräldrar som är var i stan för att hälsa på. Så mysigt att se dom!
Vi gick till en restaurangen/baren Hawksmoore där jag varit och druckit drinkar för några helger sedan. Det är ett riktigt köttställe och var det då bra och gott? Det var otroligt gott, men också så enkelt. Man beställde det kött man ville ha, hur du ville ha det stekt och så fick du in köttet på en tallrik med tillbehören du valde på sidan. Inget tjafs eller trams, bara riktigt bra och riktigt gott.
När vi var mer än mätta och belåtna begav vi oss till tunnelbanan där jag sällskapade med mina föräldrar en bit på vägen för att sedan vinka hejdå. Jag skulle nämligen på min vän Emilys födelsedagsfirande. Hon och hennes vän Chris som också fyllt år hade hyrt en del av en pub som hette Ye olde Cheshire cheese. Det är bara i det här landet som pubar har sådana namn, hehe.
Mycket mysigt ställe med en otroligt mängd vrår här och där, mycket fint. Rachel från min skola var också där så vi hade det väldigt trevligt, åt tårta, skrattade och sjöng födelsedagssånger. Mycket bra lördag.
 

Fredag på portobellan

Publicerad 2013-12-01 08:20:00 i En dag,

I fredags låg jag och Ellen och drog oss länge i sängen innan vi tillslut tog oss upp, åt frukost och sen ut på stan. Ellen har aldrig varit i London tidigare så vi åkte till Notting hill för att kolla in marknaden. Jag älskar Portobello road, förutom på lördagar då turisterna svämmar över stället. Kommer man till London tycker jag istället att man ska gå hit på fredagar, det är mer vintage och mycket mindre folk.
Vi strosade runt ett slag och kollade på fina grejer, Ellen blev sugen på en päls men lät det vara och jag höll tight i min studentplånbok. Vi hälsade på Malda på hennes jobb och kollade om de fått in något fint.
Efter några timmar skulle Ellen bege sig på nya äventyr, hon skulle nämligen åka till Oxford där hennes kompis Anna pluggar (hur imponerande är inte det?) och hälsa på där. Så vi hittade Ellens buss och jag vinkade av henne. Min kväll blev sen, som ni vet, dedikerad till pluggets tecken. Festligt värre.  
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela