andrasidan.blogg.se

22 år, Stockholmsdonna, konditor och bagare, älskar att skratta.

När London kändes som Stockholm.

Publicerad 2013-09-30 10:00:00 i Staden London, Sånt som är skitbra,

I lördags efter att kontrakt var påskrivet och klart åkte jag till Hyde park corner. För där befann sig nämligen fina vännen Patrik. Han var i stan över helgen med sig pappa så vi bestämde oss för att mötas upp.
Vi tog oss först till ett hotell i närheten där jag hämtade en påse med saker som min mammas kollega så snällt hade tagit med sig. Efter detta begav vi oss till Hyde park och satte oss på en utomhusbar/restaurang där som är supermysig precis vid vattnet. Där satt vi och drack öl och pratade om saker mellan himmel och jord i några timmar och under dessa timmar kändes det som att jag inte alls befann mig i London utan hemma i Stockholm. Det var mycket fint och det är så himla fint att detta är en stad som många rör sig till så man vet aldrig riktigt vem som kommer och hälsar på. Hur som helst så var denna lördag i min bok en exceptionellt bra en med kontraktskrivning och kompishäng.
 
 

När känslorna svallar över och hela kroppen stänger av.

Publicerad 2013-09-29 12:15:06 i Att leva och lära,

Onsdag och torsdag var dagar som spenderades med att springa runt, åka runt och leta runt efter ett ställe att kalla hemma. Jag och min kompis Julia kollade på lägenheter med mögel i hörn och tak. Lägenheter som luktade askkopp. Lägenheter som kostade alldeles för mycket. Lägenheter som låg längre ut från stan än vad någon av oss egentligen kunde tänka oss att bo.
Vi var desperata eller ja, jag var desperat. Visst vi hade ett ställe att bo på, hos ett jättegulligt engelskt par som Julia känner som bor i Bedford, norr om London. Så egentligen hade jag inget att vara orolig för, det var ju inte som att vi sov på gatan. Men min kropp och många gånger mitt sinne orkar inte med denna typ av situationer, situationer när jag känner mig obekväm och orolig. Min kropp svarar med att tappa aptiten på allt vad mat heter, den vrider och vänder sig i sängen på natten och kan inte sova och tårkanalerna står vidöppna stora delar av de vakna timmarna.
Under dessa dagar har det varit många samtal hem till mina underbara föräldrar där jag gråtit och gråtit helt enkelt för att jag kände mig förvirrad, orolig och ja rädd för den situation jag befann mig i. En situation som var helt ny för mig. Alla andra gånger jag varit ute och rest har jag alltid vetat vart jag ska bo och befinna mig. Denna gången hade jag ju också det men i mitt huvud skulle ju det bara vara en temporär lösning.
Vad man inser också i den här stan är att det finns så extremt många som letar efter ett ställe att bo på. Vad som gäller är att man ska vara snabb, hitta annonser snabbt, ringa snabbt, boka in ett möte snabbt som attan för ett dygn senare kan den lägenheten eller huset vara borta.
I torsdags i mitt mest desperata tillstånd var jag nära att betala ut en 400 punds deposit till en kille jag inte ens kände, utan nått form av kontrakt eller intyg. För en lägenhet och ett rum jag egentligen inte tyckte särskilt mycket om. Jag kände mig så villig att göra det för jag kände att "skönt nu är det över, skitsamma vad det kostar, nu är det över". Men i detta ögonblick fanns det någon som vakade över mig. Jag fick inte ut pengarna ur automaten och jag kände hur velandet kom över mig. I denna stund är jag så otroligt tacksam att jag hade Julia med mig och hade mina föräldrar på telefon. Julia tittade på mig och sa "men du velar ju extremt mycket, gör det inte". Sagt och gjort tog vi första bussen därifrån.
Och tack godejesusherregudsjäklar att jag inte betalade någonting. För samma kväll hade jag en till visning inbokad där min engelska kompis Emily skulle följa med. Hon och jag möttes upp vid stationen Stratford underground. Vi tog oss den lilla biten till Oxford road och knackade på. Där möttes vi av William och hans fästmö Natalia som båda bor där tillsammans med två andra killar varav en ska flytta ut. I mitt huvud sa det klick efter bara 10 minuter. Lägenheten är otroligt fräsch, köket är helt utrustat, dom älskar att laga mat, den andra som jag kommer dela med är kock och det var bara hela känslan att jag kunde se mig själv bo där med dom.
Vi stod och pratade om ditt och datt i ungefär 40 minuter, längsta visningen jag varit på.
Jag skulle få besked på fredag eftermiddag och hela dagen spenderades med att titta på serier, gå och handla och boka in "nöd visningar" för helgen om jag inte skulle få den.
Klockan fyra engelsk tid får jag ett sms från William som säger att dom gärna vill att jag flyttar in hos dom. Lättnaden och glädjen som fyllde mig då var helt obeskrivlig. Det var över. Allt letande och åka runt. Det var över.
Så igår klockan två var jag på plats igen och skrev på kontraktet och satt och drack te med dom ett slag och blev visad i köket vart jag ska få ha min mat och hur allt funkar. Klappat, klart, påskrivet! Eppaey!
 

Tack och adjö.

Publicerad 2013-09-24 10:00:00 i Sånt som är skitbra,

Igår sa jag tack och adjö till vårt fina Stockholm. Jag njöt av solen och vinden och beundrade våra fina gator. Jag sa hejdå till Ingrid som också flyger sin kos om en månad. Kom fram till att vi inte kommer ses förrän det är sommar i Svealand igen. Helt bissart.
Jag köpte mig en mössa också, en mintgrön sådan som ska hålla mina öron varma när englandsvintern kommer. Men framförallt sa jag hejdå till Stockholm, för den här gången. För vart jag än åker eller flyttar så tror jag att en dag kommer jag slå mig ner i denna stad. Denna stad som många säger är kall och ogästvänlig men som jag fullkomligt älskar. Visst vintrarna är inte det bästa men de har ändå sin charm, de där kalla dagarna med helt klarblå himmel, solen skiner och det ser ut som att allt är täckt av små, små, små kristaller. Det är fint.
Så tack och adjö Stockholm, vi ses till jul.
 
 

24 timmar

Publicerad 2013-09-23 11:30:00 i Staden London, Sånt som är skitbra,

Om tjugofyra timmar sitter jag på ett flygplan. Ett flygplan som ska ta mig och mina två överfyllda resväskor tillbaka till London. Staden där man dricker öl tills en andedräkt luktar som ett bryggeri, där man älskar att killen i kassan säger "hi love" när du ska köpa ditt mjölk, staden som innehåller fler människor än hele vårt kära Svealand och även staden där jag har turen att plugga. Min kropp har precis börjat inse att den ska förflytta sig, den är sprallig, smått nervös men ändå så jäkla pepp. Jag är pepp på nått nytt, nått spännande och något som ärligt talat är lite läskigt. Staden i sig är inte läskig för mig men att komma tillbaka till skolan är lite läskigt, med helt nya människor och nya saker att lära sig. Sen har vi ju också det faktum att jag inte har ett boende än.. Det är nog det läskigaste. Men jag försöker tänka lugna tankar om att det kommer att lösa sig, vilket det kommer göra men det är fortfarande läskigt. Men i allt det läskiga så är jag som sagt ändå så sjukt taggad att åka tillbaka. Tillbaka till de fina gatorna med de fina namnen, tillbaka till de fina människorna som kallar mig "love" även fast dom inte känner mig, tillbaka till de miljontals pubarna och museerna. Men framförallt tillbaka till mina fina vänner där som alltid får mig att storkna av skratt och som gör att allt känns lättare och bättre.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela