andrasidan.blogg.se

22 år, Stockholmsdonna, konditor och bagare, älskar att skratta.

Ellen, burgare och så kom Polly

Publicerad 2013-11-30 11:30:18 i En dag, Sånt som är skitbra,

Min torsdag blev hur bra som helst. Ellen kom nämligen till min fina stad! Innan denna fina donna anlände spenderade jag min tid med att städa, tvätta och under tiden även sitta med näsan begravd i mina böcker. Men klockan sex stod jag vid Holborn station och väntade på min fina vän och plötsligt var hon där. Så fint att få krama om henne igen efter lite mer än två månader.
Vi var båda hungriga så vi tog oss till Byron som är en finare hamburgekedja här i London. Vi slog oss ner, sippade på vår öl, åt hamburgare och babblade av oss som bara den. Så. Jäkla. Bra. Vi har ju nu känt varandra sedan sju års ålder så i dagsläget finns det inte mycket vi inte pratar om, vilket är väldigt fint och roligt.
Efter att vi ätit upp tog jag Ellen till puben Holborn whippet som vi ofta går till efter skolan. Då det var torsdag var den full med folk som börjat peppa inför helgen. Mitt bland alla dessa hittade vi Ellens kompis Polly som hon känner från när hon pluggade i Kina i två år. Jag träffade Polly första gången i Peking när jag och sju andra bra brudar hälsade på Ellen där. Hon är en sån otroligt rolig person, hon kan prata om allt mellan himmel och jord utan att bry sig om att det är pinsamt eller ej. Vi hade en rolig kväll där vi pratade om rolig brittisk slang och det pratades även fina och pinsamma minnen från när vi alla var och hälsade på i Peking, nej dessa historier kommer ej att skrivas ner på denna blogg.
Sen åkte Polly hem till sig och jag och Ellen tog oss hem till mig, finfin torsdag!
 

Pluggfredag.

Publicerad 2013-11-29 17:53:42 i Att leva och lära,

Denna kväll spenderas med näsan i mina böcker, har mitt sista prov på tisdag så nu är det bara att köra. Jag är dock otroligt pepp då mina underbara föräldrar kommer hit imorgon!! Ska bli himlans mysigt tycker lilla jag. Ska få äta middag på bra restauranger vilket känns fantastiskt lyxigt. Men då jag vill kunna umgås med dom när de är här så gäller det att ligga före med plugget, så därför blir det en redig pluggfredag. Imorgon kväll ska jag dock fira lite födelsedagar, vilket ska bli så fint och roligt!
Här får ni lite peppade selfies på mig, hehe!
Glad fredag!!
 

10 sorters choklad.

Publicerad 2013-11-28 13:56:42 i Att gå i skolan,

I onsdags vaknade jag ganska så trött efter vårt firande dagen innan, men jag hade ju ingen annan att skylla på än mig själv så det var bara att dra sig upp ur sängen och ta sig till skolan. Däremot var denna lektion en av de jag sett fram emot mest under hela terminen. Vi skulle nämligen ha "chocolate tasting", jag menar hur underbart är inte det? Vi fick testa 10 olika sorters choklad, allt från mjölkchoklad, choklad som smakade jordgubbar och pralin choklad. Vi fick även testa något som vi alla trodde var vitchoklad. Det såg ut som vit choklad, kändes som vit choklad men så fort jag fick in det i munnen visste jag att det inte var vit choklad.. Det var kakaosmör. Ischlopischlo kan jag bara säga. Vår lärare tyckte dock att var otroligt roligt att han lyckats lura i oss detta, enligt honom var det hans lilla hämnd efter hur mycket vi har skojat med honom under terminen. Haha.
Men kul lektion var det hur som helst. Kan inte riktigt förstå att den här terminen är över om en vecka, kommer sakna det riktigt mycket, både lektionerna, mina lärare men framförallt mina fina klasskompisar. Men i januari är jag tillbaka, woop woop!
 

2 minutes on the clock

Publicerad 2013-11-27 12:13:54 i Att gå i skolan, Sånt som är skitbra,

Så var det ännu en gång klart. Provet med stort P är över och hela min kropp vill nu bara sjunka tillbaka i en stor fåtölj. Så trött var jag efteråt men också förbannat glad och sprallig eftersom det nu var över. Var faktiskt tvungen att hoppa upp och ner några gånger efter för att kunna fatta att det var över.
Sen så gick det också bra tycker jag, jag vet att det finns några saker de kommer påpeka som små fel men just nu bryr jag mig inte. Jag är rätt så säker på att jag får godkänt, hehe, och det är det enda jag bryr mig om faktiskt.
Kakan vi fick göra heter "Opéra" och är en chokladig och kaffesmakande historia, god att äta, inte så kul att göra då alla lager måste vara fina och jämna. Vi hade 2 1/2 timme på oss, efter det är du, ja rent ut sagt körd. Det sjuka var att ingen och då menar jag ingen i min lilla grupp på 14 var klar innan 2 timmar och 25 minuter. Så det tog mycket längre tid än någon av oss trodde. När vi är klara måste vi "signa ut", alltså skriva på ett paper där tiden vi blev klara står och skriva under. Jag var klar två minuter innan tiden gick ut.. PJUH säger jag bara.
Andra blev klara seriöst 10 sekunder innan tiden gick ut, helt sanslöst. Men så obeskrivligt skönt att det är över. Nu har vi vårt skriftliga kvar sen är det fyra veckors ledighet från skola och plugg som gäller, fy vad skönt!
Efter provet gick vi och drack ex antal öl och vin, perfekt i min bok!
Tack även alla ni som var så snälla och tänkte på mig igår, kändes så himla fint att ha så många människor som håller tummarna för en! Puss!
 

plugga, studera, studdy, cram, stressplugga, kärt barn har många namn

Publicerad 2013-11-26 07:02:00 i Att gå i skolan, Att leva och lära,

Så var det dags igen, prov! Ännu en gång dags för mig och mina klasskompisar att visa våra lärare vad vi lärt oss de senaste veckorna. Denna gång börjar vi med det praktiska provet och har det skriftliga provet nästa vecka. Jag har pluggat, läst, skrivit ner recept om och om igen och tryckt in all den informationen i min nu ganska trötta hjärna. Men nu så sitter det där och kommer förmodligen inte försvinna därifrån utan en hjärntransplantation. Så idag när jag går in i rummet så kommer det nog gå ganska bra tror och hoppas jag. Denna gång har jag ingen riktig preferens för vilken tårta jag vill ha av de tre, utan jag vill mest att det ska vara klart så att min kropp kan börja slappna av igen. Om några timmar är jag klar, finito! Då är det inget annat som väntar mig än ett stort glas vin tillsammans med mina fina vänner och några goda men ack så trötta skratt.
Dock vill jag be alla som läser min blogg att hålla varenda tumme och tå för mig att det går bra. Klockan två engelsk tid (tre svensk tid) går jag in i klassrummet där mitt öde ska avgöras, hehe! Så håll tummar och skicka snälla tankar! Puss på er!
                             
 
 

Backstreet boys goes robot

Publicerad 2013-11-25 07:48:00 i En dag, Staden London,

I lördags när jag vaknade var det såhär fint väder utanför mitt fönster. Blev så glad. Bestämde mig för att inte plugga denna dag utan bara rensa skallen och ha det mysigt.
Var hungrig som en varg så jag åt massa mackor, ägg, juice och kaffe. Mumma.
Begav mig till soliga Bethnal green.
Löven sitter fortfarande på träden här <3
Tog mig till Broadway market där dom satt upp sin julgran. Yey.
Jag skulle möta upp Maja och medans jag väntade på henne kollade jag in dessa killar som dansade. Så fina och roliga, älskar när mäniskor vågar bjuda på sig själva. När Maja kom så kom hon också med den mest klockrena kommentaren om deras dansstil, "det är som Backstreet boys goes robot". Det var det verkligen på pricken.
Sen kom fina Maja och jag gav henne en megakram. Vi hade det jättefint och gick runt på marknaden och pratade strunt, superfint!
Vi slog oss ner i solen med varm choklad..
.. och spanade in alla människor som gick förbi och lyssnade på musiken som spelades.
Fina Maja!
På cafét där vi satt jobbar vår vän Emilia, så himla fin tjej!
Jag och Maja gick längs floden och köpte med oss varm äppeljuice med kanel (typ det godaste jag smakat). Maja visade mig detta hus där det satt bilder på olika personer i fönstren. Lite småkonstigt men också lite roligt, vi spekulerade i tanken att det kanske är personerna som bor där.
 
Så himla fin dag. Det är dagar som dessa som jag slås av hur mycket jag tycker om att bo här. Det är dagar som dessa då jag aldrig vill flytta härifrån. <3

Merry fucking christmas

Publicerad 2013-11-24 13:29:31 i Sånt som är skitbra,

Förra veckan köpte jag det som nog kommer bli min enda juldekoration till mitt lilla hem. Eftersom jag lämnar London om två veckor och inte kommer tillbaka förrän efter nyår känner jag att en gran och adventsstake är lite mycket. Speciellt med tanke på att jag skulle ha allt i mitt rum. Men jag är ju en julälskare så något är jag ju tvungen att ha förutom ljus. Så det fick bli en girlang, närmare bestämt en "merry fucking christmas" girlang från Urban outfitters. Den pryder nu min vägg bakom sängen där jag har saknat något att hänga så detta blev ju alldeles perfekt. Dessutom är det ju idag den 24 november, alltså bara en månad kvar till jul och då tycker jag att det går alldeles utmärkt att börja lyssna på julmusik och sätta upp prydnader. Hoho!
 

Mr Cheeseman part 2

Publicerad 2013-11-22 17:35:36 i Att gå i skolan,

Igår hade vi vår ostlektion för terminen, det var samma kille som förra gången, nämligen Mr Cheeseman. Nej det är inte hans namn men jag gillar att kalla honom det då jag inte vet någon annan som kan prata om ost som han. Det är som att han pratar om sin älskarinna, eller någon han är förbannat kär i. Vilket dock är ganska gulligt, att han är så passionerad när det kommer till ost.
Vi fick smaka på flera olika ostar, vissa bättre än andra.. Det var en som han kallade för "feminin och välsmakande" och det var nog den värsta doften jag känt från en ost i hela mitt liv. Vet inte riktigt vad han anser är feminint.. En annan som i jämförelse med denna skulle vara "butch och manlig" var faktiskt väldigt god. Undrar om han inte blandade ihop dem..
Men hur fint är det inte att ha en lektion där man får sitta och äta ost i två och en halv timme? Plus att den som lär ut vet så otroligt mycket om ämnet och älskar det han pratar om. Blir ju inte bättre än så. Det enda som vi alla ansågs saknades var ett glas rödtjut. Men inget sånt blev det, men idag är det fredag så idag kommer det bli ett glas eller två. Haha! Glad fredag och helg på er!
 

Den exotiska tisdagen

Publicerad 2013-11-21 07:58:00 i Att gå i skolan, En dag,

I tisdags efter maratondagen började vi återigen klockan åtta. Puh, vet att det är detta jag måste vänja mig vid med denna bransch men trött var jag. Vi började med en demo som var med Chef Nicholas vilket såklart gjorde hela morgonen bättre. Det är en grej med honom och vår andra lärare Chef Graham, de driver nämligen alltid med varandra. Såklart på ett väldigt vänskapligt sätt. Men i alla fall så brukar alltid Nicholas skoja om att Graham alltid gör svanar som dekorationer, vilket han faktiskt gör. Men Nicholas har också ett djur som ofta kommer nämns under hans lektioner, nämligen apa. Eller rättare sagt "monkey" med en extremt fransk accent.
Så när vi sitter där och Chef Nicholas ska börja lägga upp desserten vi ska göra säger han att man inte kan göra vilken dekoration som helst, men att om det var Graham så skulle han såklart gjort en svan även fast det inte passar. I nästa sekund hör jag hur det ur min mun kommer "could we do a monkey?". Alla börja gapskratta, för alla vet att Chef Nicholas säger ordet "monkey" minst 3 gånger per lektion vare sig han gör en eller refererar till en apa.
Chef Nicholas bara kollade på mig och sa "oååhhhhhhh, I´m going to make you a sugar monkey don´t you worry". Som sagt det är en mycket skojig lärare det där. Haha!
Det vi skulle göra denna dag var en exotisk fruktmousse med röda vinbärsgelé. Så himla gott måste jag säga och väldigt rolig att göra och även denna gång blev mitt upplägg väldigt fint och bra. En skön och bra lektion helt enkelt. Förutom när Ana brände sig rejält på fingret för att en av våra klasskompisar inte stängt av sin spis.. Efter drack vi vin, snackade skit och skrattade lite till.
 
 

Maratondagen

Publicerad 2013-11-20 11:28:01 i Att gå i skolan, En dag,

Måndagen var en enda lång maratondag, vi hade tre lektioner och var i skolan från åtta på morgonen till halv tio på kvällen. Puh.. Vi skulle göra tre sorters "plated deserts", alltså göra efterrätterna men också lägga upp det snyggt på en talrik med dekorationer i form av sås, choklad, frukt etc.
Vi började med att göra chokladfondant (så jäkla gott) och förbereda bananmousse som vi skulle göra klart senare under dagen. Sen hade vi en till "demo" för att sedan ha fyra timmars håltimme där min höjdpunkt var att vår barista i cafét gjorde en nallebjörn på toppen av min cappuccino. Sedan hade vi en till praktisk lektion där vi gjorde klart bananmoussen och även gjorde mini tarte tatins. Den lektionen var himla rolig och mysig. Jag vet inte vad det är men jag tycker att det är himla mysigt att vara i köken sent på kvällen. Hela skolan är lugn, tyst och tömd på folk. Det kanske är en annan klass kvar men annars är vi helt själva och det är otroligt mysigt. Vi hade himla kul och jag blev otroligt nöjd med mina talrikar och det blev även min lärare. Så även fast jag var helt slut i kroppen var jag ändå förbannat nöjd och glad när jag gick hem.
 

Söndagsmys

Publicerad 2013-11-19 07:58:00 i En dag,

Min söndag blev en riktigt mysig söndag. Jag började med att åka till Notting hill och möta upp med Malda på hennes jobb, där sedan Maja anslöt. Vi satte oss och drack te i den kyliga novemberluften ett slag. Malda var tvungen att gå tillbaka till jobbet men jag och Maja fortsatte att babbla av oss lite. Sen gick vi tillbaka till Maldas jobb som är en av de mysigaste affärerna jag vet. De har alltid så mycket roliga saker och man hittar alltid något nytt. Jag köpte två små julklappar till en viss syster och sen begav jag och Maja oss på promenad genom Notting hill. Så mysigt med alla julbelysningar och skyltningar överallt.
Jag och Maja pratade om att man saknar Sverige ibland och allt som finns där och pratade om konstiga killar. Mycket fint att promenera med denna donna ett slag.
Efter ett tag begav jag mig dock mot stan då jag skulle möta upp Ana och gå på bio. Vi skulle nämligen se Thor 2 och vi var så jäkla taggade. Vi gick till en biograf som heter Odeon och är en kedja men just denna biograf var helt sanslöst stor! Träffade även på en svensk familj i kön till biografen oh vi pratade ett slag, alltid lika roligt när någon precis bakom en börjar prata svenska.
Hur som helst var filmen otroligt bra och väldigt rolig vid vissa delar, så gillar man Marvel kommer man definitivt att tycka om denna! Mycket bra avslut på denna otroligt mysiga söndag.
 

Bomber och granater.

Publicerad 2013-11-18 08:52:00 i Att leva och lära, En dag,

Min lördag var en riktig, "integöranågot" lördag. Med detta menar jag att jag spenderade cirka en timme utanför mitt hus. Jag vaknade upp med mensvärken från helvetet (förlåt alla som tycker sånt här är obekvämt) och spenderade de första timmarna av dagen i fosterställning.
Efter några timmar lyckades jag komma ur min dvala och gick och handlade och efter detta städade jag mitt rum och pluggade. Mycket produktivt ja men också himla tråkigt.
Sen blev mina kvällsplaner inställda vilket inte riktigt hjälpte situationen. Men jag gjorde min middag, fick prata med  Fanny samtidigt så det var fint och tittade lite serier. Highlighten kan man väll säga blev att jag gick till affären igen och köpte glass som jag sedan åt framför "Bridget Jones". Hehe. Så spännande var min lördag.
Men vet ni vad, så är det ibland. Det kommer andra helger fyllda med annat kul. Så man kanske bara ska njuta av de där tillfällena när man kan äta en hel glasskartong och titta på chickflicks i sina mjukisbyxor. Spara energin (och pengarna) helt enkelt.
Men det som verkligen gjorde min kväll var när jag tittade på film och någon började avfyra extremt mycket raketer. Jag älskar raketer. Så jag stod i mitt fönster och kollade på det ett tag. Sen sussade jag sött. Haha. Puss på er!
 

En solig dag.

Publicerad 2013-11-17 09:11:00 i En dag, Staden London,

I fredags vaknade jag lite senare än tänkt, men när jag väl tog mig upp ur sängen och öppnade upp gardinerna så såg jag att det var otroligt soligt och fint väder. Detta är ju inte så vanligt här så när dessa dagar kommer MÅSTE man gå ut och njuta av det. Jag fixade iordning mig snabbt som attan och tog mig ut ur huset. Mitt mål var Borough market där jag inte varit på några veckor. Precis vid ingången stod det ett par killar och spelade musik vilket gjorde en otroligt fredagspepp. Jag köpte kaffe från mina favorit kaffekillar, köpte billig frukt och gick sedan ner mot Themsen. Jag gick västerut längs vattnet, stannade och njöt av solen här och där och hälsade på duvorna. Det var bara så himla skönt att vara ut i solen, det var visserligen kyligt men ändå så otroligt härligt att få gå runt i solglasögon och känna solen mot huden. Finfint skulle jag vilja säga.
Resten av dagen spenderades med skolarbete för att mot kvällen svida om till lite finare kläder och möta upp Emily för vin och babbel på The radio bar. Detta är en bar som ligger högst upp i ett hotell och deras utsikt var sanslös. Man såg nästan allt och jag förbannar mig själv för att ha glömt kameran i min andra väska. Hur som sjukt häftigt och väldigt trevligt.
 

Födelsedagsdrinkar på en torsdag

Publicerad 2013-11-16 15:15:07 i En dag,

I torsdags hade vi en ännu en gång en tidig lektion och alla såg ut som zombies när de kom in i klassrummet. Vilket vår lärare Chef Nicholas inte var sen med att kommentera och skratta lite åt. Efter lektionen tog jag mig hem, tog en powernap och satte mig sedan med näsan i mina böcker.
Denna dag var det även min klasskompis Nicks födelsedag så Ana och jag möttes upp för en drink där sedan Nick anslöt. Andra som slöt upp var Malda och Maja som jag inte träffat på hur länge som helst. Så det var himla fint att presentera sina nya vänner för sina gamla vänner. Vi hade en mycket fin torsdagskväll tillsammans, vi pratade om när man skurit sig riktigt illa, kökslivet och bara hade det himla bra helt enkelt. Dock var jag otroligt dålig på att fota denna kväll så ni får bara en liten bild på Maja, men hon är ju så fin att det räcker.
 

Mitt livs spellista.

Publicerad 2013-11-15 07:54:00 i Sånt som är skitbra,

En låt som innehåller mitt namn:
Garbo, Astrid och Taube - Lorentz och Sakarias, Duvchi
Nu är inte detta bara en låt med mitt namn Astrid, jag älskar även den här låten. Har den ofta i öronen när jag studsar runt på stan. Det är en låt som passar för de flesta humör.
 
En låt jag lyssnade på som liten:
Wannabe - Spice girls
Har tydliga minnen av att jag uppträdde till denna i sexårs med magtröja och allt. Fina tider.
 
En guilty pleasure låt:
Live while we´re Young - One direction
Har en grej med mina vänner Fanny, Hannah och Li när vi förfestar då vi alltid spelar videon till denna och sjunger och dansar med som bara den. Helt jävla underbart är vad det är.
 
En låt som får mig att dansa, dansa, dansa:
Ramlar - Håkan Hellström
På många fina sommarfester har jag dansat mig genomsvettig till denna.
 
En låt jag kan hela texten till:
17 Juni - Snook och Afasi
Jag och mina fina Ekerö tjejer lärde oss alla Snook låtarna utantill och det sitter fortfarande kvar som sten i minnet, men på ett välldans fint sätt.
 
En låt jag lyssnar på när jag åker bil:
Hugger i sten - Lars Winnerbäck
Under en sommar i Hälsingland spelade min kusin Linda denna varenda gång vi satte oss i bilen och sedan dess är den min stående bilsång. Många minnen som sitter ihop med denna.
 
En låt jag aldrig kommer tröttna på:
September - Earth, wind and fire
Behöver jag ens förklara?
 
En låt jag gråtit till:
Heartbeats - Jose Gonzalez
 
En låt jag önskar att jag skrivit själv:
Resolution - Matt Corby
Ända sedan jag hörde den för första gången i våras så har jag älskat den.
 
En låt med en artist jag sett live:
Krossa alla fönster - Maskinen
När jag och några av de mest fantastiska människorna jag vet dansade loss till denna under Maskinens konsert på Emmaboda 2012. Ett av mina bästa minnen.
 
En låt från min tonårstid:
Hey there Delilah - Plain White T´s
Så mycket tonårskänsla som rusar genom kroppen när jag hör denna.
 
Denna lista är hänsynslöst stulen från Julia som skriver den underbart fina bloggen prick.blogg.se!
 

Två dagars sammanfattning och Alfons Åberg

Publicerad 2013-11-14 16:21:01 i Att gå i skolan,

Både måndagen och tisdagen ägnades i skolan åt ett ända ämne. Choklad. Detta kanske låter som det bästa som skulle kunna hända en elev men tro mig när jag säger att det kan bli en mardröm ganska snabbt. Vi skulle temperera en hel drös med massa choklad, vilket innebär att man höjer och sänker chokladen till olika temperaturer för att den ska stelna korrekt och nej detta kan inte göras i mikron. Det krävs rätt teknik och tålamod och ja hehe, tålamod är ju inte alltid min bästa sida om någon nu inte visste det..
Första dagen i måndags ägnades åt tryfflar, underbart att äta, kan vara ett helvete att göra. Det gick helt okej kan man väll säga och stanna där.
Tisdagen gjorde vi dock något som gick bättre och lite mer roande. Vi gjorde nämligen en "chocolate centerpiece" , alltså en figur av endast choklad (och lite färg). Vi även välja vad vi ville och jag valde då ingen mindre än Alfons Åberg. Hur många av oss har inte kollat igenom dessa böcker på senaste år och faktiskt kunnat erkänna att man var mycket som Alfons med saker som "jag ska bara.." ? Jag vet i alla fall att jag sagt det ett antal gånger både som liten och som stor, vilket mina kära föräldrar nog kan bekräfta. Hur som helst blev denna lektion väldigt lyckad och även fast vi var tvungna att temperera choklad denna gång också så gick det mycket bättre denna gång. Mina fina vänner gjorde allt ifrån Hello kitty, fjärilar, sailor girls och en och annan family guy figur. Min klass är utan att skryta, grym!
Efter blev det en sedvanlig drink där jag, Ana och Nick var "the last ones standing". Vi pratade skola, frustration och jag lärde ut lite svenska.
 

Alice, drinkar och två brasilianskor.

Publicerad 2013-11-13 08:30:00 i En dag,

Lördagen var en riktigt bra lördag. Fina Alice var i stan så vi möttes upp i Bethnal green och tanken var att vi skulle gå till Broadway market, dock regnade det så det stod härliga till. Vi bestämde oss för att värma oss med te på ett kafé istället. Där satt vi i två timmar och babblade om våra olika utbildningar, hur det var att växa upp på Ekerö, män och kvinnor och en hel massa annat. Kändes så himla fint att prata med henne och babbla av sig en massa.
Efter några koppar te hade det slutat regna och vi begav oss mot marknaden. Där köpte vi goda wraps och kollade in allt som gick att köpa på marknaden. Efter lite sånt begav sig Alice in mot stan och jag drog mig hemåt och mina kära läroböcker.
Efter ex antal försök till att verkligen plugga in alla information gjorde jag mig istället iordning för kvällen. Jag skulle nämligen dricka drinkar med Ana och hennes kusin Luiza som är i London och pluggar engelska. Vi bestämde oss för ett ställe som ingen av oss varit på men som fått riktigt bra kritik. Baren som också var en restaurang heter Hawksmoor och ligger i östra London. Vi blev inte besvikna, drinkarna var supergoda, personalen charmig och atmosfären vibrerade av lördagsglada människor. Jag drack en Old fashioned som jag nog skulle kategorisera som min favorit drink och jag måste säga att denna var fantastisk. Detta är ett ställe där mitt ansikte kommer synas igen.
Jag och mitt brasilianska sällskap pratade om dåliga "housemates", åt helt gudomliga pommes och skrattade åt lite allt möjligt. Nästa helg har vi planerat att gå ut och dansa. Eppa!
 
 
 
 
 

En annan middag.

Publicerad 2013-11-12 09:56:42 i Allmänt,

I fredags blev min middag otroligt god! Och det var enkelt så jag tänkte dela med mig av denna kulinariska upplevelse.
 
Det du behöver är (2-3 pers):
1 butternutsquash
1 paprika
1-2 röda lökar
5-6 morötter
3-4 vitlöksklyftor
Fetaost
Timjan
Smör/olivolja
 
1. Sätt ugnen på cirka 200 grader och hacka och skär upp alla grönsaker (förutom löken) på det sättet som du tycker om.
 
2. Dela löken i halvor och skär sedan i skivor.
 
3. Stek löken i stekpannan med smör tills den fått fin färg och börjat karamelliseras.
 
4. Lägg alla grönsakerna och löken på en plåt med olivolja eller smällt smör på, i med timjan och rör runt.
 
5. In i ugnen i 15-20 minuter beroende på hur tjockt du hackade grönsakerna.
 
6. Ta ut grönsakerna, smula fetaost över och rör runt.
 
7. Ät denna underbara ugnsmix med det du tycker om eller har hemma, jag hade skivad chorizo till men även kyckling, köttfärsbiffar, lax etc. funkar nog alldeles utmärkt!
 
Bon apetit!
Jag hade även två ensamma champinjoner i kylen så dom fick vara med.
 

Join me on the dark side young padowans!

Publicerad 2013-11-11 08:42:00 i En dag,

I fredags hade vi en enda lektion och såklart var denna klockan åtta på morgonen till allas glädje. Vi skulle lära oss hur man använder sugarpaste och hur man gör blommor och annat av detta. Lektionen leddes av den stående favoriten Chef Nicholas. Men som det nu är så tycker han verkligen inte om att göra figurer av sugarpaste eller använda sig av det överhuvudtaget. Detta var å andra sidan väldigt roligt för alla oss elever. Vi skrattar lite åt hans slit varav han tittar upp på oss och säger "Join me on the dark side Young padowans". Behöver jag ens säga att denna lärare är fantastisk? Det som gjorde den tidiga morgonen uthärdlig var verkligen att han fick oss att skratta.
Efter lektionen gick jag och Ana och åt brunch på hipstermeckat The breakfast club. Jag åt eggs florentin och Ana åt en hamburgare som såg ut att var mycket mumsig. Vi pratade om skolan och gnuggade våra trötta ögon. Efteråt gick vi lite på stan, bland annat till John lewis (stort varuhus) för att hitta lite saker till Ana och kolla in deras köksavdelning (ja jag vet matnördar är vi). När vi kommer ut för att gå mot tunnelbanan så var det som att vi befann oss i en film, ena sekunden inget regn för att himlen i nästa ögonblick mullrar till och öppnar sig totalt. Helt sjukt. Man blev dyngsur på sekunder och hade man nu varit smart hade man haft ett litet paraply i väskan. Hade Astrid det? Nej såklart inte. Så det var bara att springa.
Kvällen spenderades med gomiddag, vin och skypedejt med Hannah, Fanny och Li som satt i Stockholm och drack skumpa.
 

Min pappa.

Publicerad 2013-11-10 19:07:23 i Allmänt,

Idag är det ju som man märker genom alla sociala medier fars dag. Dagen då vi säger glad fars dag till vår pappa, ger honom en kram och ett par strumpor lite slarvigt inslagna. Detta kanske inte lät som att jag älskar denna dag och det kanske är sant men en sak är säkert och det är att jag älskar min pappa. Min fina papi.
Han har alltid funnits där, stöttat och kramat när man behövt och såklart skrattat lite åt en när man kommit ner för trappan extremt bakis och klunkat i sig tre glas vatten innan man kan säga god morgon.
Min fina pappa som alltid lyckas få mig att må bättre när allt bara känns pissdåligt. Han som jag alltid ringer när jag är sjuk och inte vet vilka tabletter och mediciner jag ska ta. Han som har tvättat alla skrubbsår på knäna när man ramlat av cykeln. Han som fick mig att bi intresserad av mat. Han som i min mening är den bästa pappan. 
Det är fint och bra att ha en sådan förälder och som det faktiskt är så har jag två sådana föräldrar, förjäkla bra. Glad fars dag papi! <3
 
 

Time to drink champagne and dance on the table

Publicerad 2013-11-09 08:42:00 i Sånt som är skitbra,

Att få paket på posten kan ju vara något av det mysigaste som finns, speciellt när man inte har en aning om vad som finns i paketet. I torsdags när jag kom hem efter en dag av plugg och ärenden väntade ett sådant paket på mig innanför dörren. Paketet var från mina ultrafina föräldrar och i paketet var det en mycket fin tygpåse med ett rådjur på (älskar den), två fina tidningar som jag saknat och ett litet brev från mina föräldrar. Det var så fint och jag blev så himla glad. Tack fina mamma och pappa, jag älskar er så himla mycket!
 
 
 

Himmelriket för en bakälskare.

Publicerad 2013-11-08 07:39:00 i En dag,

I onsdags var vi lediga från skolan så jag mötte upp med Ana i South Kensington för att fixa lite saker. Vi gick till butiken Jane Asher för att köpa lite tillbehör för bakning och kolla in alla de fina och kreativa sakerna i butiken. Gillar man att göra vackra tårtor är denna butik ett måste. Du hittar alla typer av färger, formar och olika typer av dekorationer. Ana kom ut med en påse fylld med nödvändiga saker medans jag höll tight i plånboken för att inte köpa något jag faktiskt inte behöver, men tro mig jag kommer gå tillbaka.
Vi gick runt lite i de mycket fina områdena kring Chelsea och kollade på alla vackra byggnader och fönstershoppade i de allt för dyra märkesbutikerna. Vårt mål denna gång var en annan butik med kökstillbehör. Som sagt gillar man mat och baka så är denna butik också ett måste.
Där kom vi båda ut med varsin liten påse, dock var det jag köpte inte mer intressant än en metallskål. Jippi.
När vi ändå var i området gick vi till Harrods för att kolla in juldekorationerna. Det är lite som NKs julskyltning med olika teman i olika fönster och massa fina lampor på utsidan på byggnaden. Me likey.
 

Vad en god natts sömn kan göra

Publicerad 2013-11-07 08:12:00 i Att gå i skolan, Sånt som är skitbra,

Min tisdag både började och var bättre än min måndag. I skolan kände jag mig pigg, glad och som det oftast är kommer någon i min lilla klass med en bra historia eller två som får mig att sitta och fnittra i tjugo minuter. Vi hade även denna dag en enorm rast på 4 timmar, jag passade på att fixa lite saker som betala hyra etc.
Denna kväll i köket gjorde vi en av de bästa tårtorna hittills, nämligen en vitchokladmousse tårta med pistachbotten och röda bär gelé. Så. Himla. Gott. Jag brukar inte gilla gelé desserter men denna satt alldeles perfekt.
Efter en rolig lektion var jag helt slut men ändå pigg så jag drog med Ana och Chris till en pub där sedan andra från klassen slöt upp. Det drogs rövarhistorier som absolut inte var barnvänliga och pratades ålder och hur mycket ålder faktiskt betyder. Vet inte riktigt vad vi kom fram till men vi var nog ändå ganska överrens om att ålder inte spelar så stor roll så länge som man är på samma plan. Ännu en väldigt fin tisdag med mina fina klasskompisar. Jag älskar att vi fått ihop en liten tradition tillsammans, kanske inte den mest originella men hur som helst fin.
 

En chokladig skapelse.

Publicerad 2013-11-06 20:06:02 i Allmänt,

I måndags gjorde vi en chokladmousse tårta med karameliserade päron, den kändes skön och relativt enkel. Men sen hade vi en 4 timmars rast mellan lektionerna vilket gjorde att jag blev extremt seg och trött och jag var inte alls med på noterna i köket. Själva tårtan blev bra i slutet men vissa delar ville jag bara radera och vid ett tillfälle stod jag och sa "fan, fan, fan, fan". Som tur var jobbade jag med Ana som tog hand om mig, fina människa!
Det var som en måndag kan vara, lite seg efter helgen och ovan vid takten. Men sen kommer det en ny dag!
 

Winter wonderland

Publicerad 2013-11-05 08:48:00 i En dag, Utflykter,

Förra veckan frågade min kompis Emily om jag ville följa med på "The country living Xmas fair". Ungefär som en
gigantisk julmarknad inomhus. Det klart att jag ville det, då jag fullkomligt älskar julen. Så i lördags mötte jag upp med Emily och hennes syster för att sedan bege oss mot marknaden.
OH herre min Jesus. Det var som att jultomten flyttat hela sin verkstad från nordpolen till en stor lagerlokal i London. Så mycket folk. Så mycket jul. Fröken Linda Elserth, du hade älskar detta ställe. Mycket Miss Marple och lapptäcken.
Men för ett julfreak som mig själv var det otroligt roligt och väldigt mysigt att gå runt bland all julmusik och dekorationer. Här hittade jag även mina första julklappar!
Det mest fascinerande var dock att förutom de som jobba på markanden så var det endast kvinnor där. Kändes som att alla äkta män och pojkvänner höll sig hemma från detta.
Efter allt shoppande drog jag mig hem, gjorde köttbullar med mos och för att hålla kvar i julandan så avslutade jag med att titta på Love actually.
 

Dear santa

Publicerad 2013-11-04 08:31:00 i Sånt som är skitbra,

Eftersom julyran verkligen satt igång här borta i London så tänkte jag att det var passande att skriva en liten önskelista till tomten.
 
1. Ett nytt objektiv till min kära kamera. Närmare bestämt ett från Canon som heter 28 mm 1:1.8. Om nu tomten känner för att lägga detta under granen.
 
2. Denna stora, mysiga polotröja från & other stories. Mysa runt i denna under den brittiska vintern <3
 Stl: M eller L
                      

3. Tunna kedjearmband, gärna med någon liten symbol på som detta från Sophie by Sophie.
                            
 
4. Riktigt bra hörlurar som kan stänga ut alla tunnelbaneljud och biltutande när man lyssnar på favoritmusiken. De jag verkligen vill ha är dessa med gulddetaljer från Marshall.
 
                       
 
 5. Denna vackra halsduk från Cos skulle nog trivas ganska bra runt min hals.
                       
 
6. Transparent puder från Laura Mercier. Eller i alla fall väldigt ljust.
 
7. Min favoritparfym Flowerbomb från Viktor och Rolf.

8. Filmen "Känn ingen sorg" på dvd, vissa filmer vill man ha i fysisk form och denna skulle vara så fint att få med sig tillbaka till London till våren.

9. Detta fina anteckningsblock från Svenskt tenn.
 
10. Denna svarta skinnväska från & other stories. Det är denna modell jag letar efter, en större svart skinnväska. Behöver inte vara just denna men gärna något liknande. Men jag gillar att den har två olika sidor och små detaljer.
                          
 
11. En annan sak jag saknar är en klocka. Ett armbandsur. Har ingen bild men jag vet att det ska vara mörkbrunt skinn, ganska liten med små gulddetaljer på själv klockan.
 
12. Sen så vill jag ju självklart ha Roy Fares nya kokbok United states of cakes. Denna man är löjligt snygg och vältränad för en man som äter lika mycket kakor som jag, om inte mer.. Kanske finns lite träningstips i boken.
 
 Sen så ska ju tomten veta att jag varit en väldigt snäll tjej som ätit alla hennes grönsaker detta år.
 
 
 

TGIF

Publicerad 2013-11-03 13:32:49 i Nätter, Sånt som är skitbra,

I fredags mötte jag upp med Ana vid London bridge, vi skulle nämligen dricka sangria på Borough market. Men till vår stora besvikelse sålde dom ingen sangria denna dag så vi fick nöja oss med en flaska vin, men det blev också fint! Efter att vi pratat tjejsnack i några timmar åkte vi mot skolan och mötte upp med Nick för en drink eller två. Vi slog oss ner på Holborn Whippet och åt en massa pommes. Vi pratade om omogna saker personer gör, diskuterade lite olika beteenden hos män och kvinnor och skrattade åt alla våra pinsamma historier. En fin fredag med andra ord.
 

Ett fredagshej!

Publicerad 2013-11-01 12:03:43 i Sånt som är skitbra,

 

Gårdagen spenderades på mitt nya favorit café Freestate. Där satt jag och råpluggade i några timmar och drack gott kaffe. Denna dag fick jag även skypa med både Hannah och Fanny, mycket fint.
Idag är det fredag (woop!) och jag ska möta upp Ana och dricka sangria, bra fredag!
Glad helg och ledighet på er!!

 

Några timmars rast.

Publicerad 2013-11-01 09:24:00 i Sånt som är skitbra,

I onsdags var vi tidigt, tidigt i skolan för att ha våra tutorials för terminen. Tutorial är ungefär som ett kvartsamtal där man pratar med sin mentor om hur det går för en och vilken medelpoäng man har så här långt. Min tutorial gick väldigt bra, bättre än väntat. Jag hade en medelpoäng på 4,133 av 5, så jag känner mig förjäkla nöjd och glad med det.
Vi hade en till lektion denna dag men den började inte förrän klockan tre så Ana, Nick, Ibrahim, Liamine och jag gick till Covent garden för att äta lunch. Vi hamnade på Brasserie Blanc där underbara Ibrahim ville bjuda oss alla på lunch. Det var otroligt gott och väldigt trevligt. Under lunchen pratade vi om hur det gått för alla på deras tutorials, skvallrade lite om lite olika saker som pågår på skolan för tillfället och skrattade tills vi alla låg dubbelvikta över bordet. Tycker så himla mycket om dessa människor!
Efter några timmar gick vi tillbaka till skolan och nästa lektion, där fortsatte skrattandet av olika anledningar. Hur som helst var det en väldigt fin dag med fina människor.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela