andrasidan.blogg.se

22 år, Stockholmsdonna, konditor och bagare, älskar att skratta.

Fredagsfint

Publicerad 2014-02-28 12:07:00 i Instickare,

Idag denna gråa, regniga och blåsiga fredag bjuder jag på ett potpuri av massa fina bilder från min Pinterest (www.pinterest.com ). För när vädergudarna inte kan göra dig pepp på att det är fredag får man drömma sig bort bland mat jag måste testa, klänningar jag vill ha på min graduation, tatueringar jag vill göra, platser som är uppskrivna på min bucket list, vackra män, gulliga djur och otroliga kvinnor, festligheter och drömhem.
Glad fredag!
  
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Något välldans fint

Publicerad 2014-02-27 17:29:37 i Instickare,

För cirka en och en halv vecka sedan fick jag ett fint paket på posten. Det var från mitt kära Svealand, fina Stockholm, från mina underbara föräldrar. I paketet var senaste numret av Elle och ett litet armband. Dock inte vilket armband som helst utan Silverhjärtat som smyckesdesignern Leia har skapat tillsammans med Barncancerfonden. Himla bra present måste jag säga att det är då det både är väldigt fint och pengarna går till något otroligt viktigt och bra. Sådana presenter ger vi ett stort tummen upp till denna torsdag och puss till mina bästa föräldrar!
 

Two days of cakes, chaos and cursing

Publicerad 2014-02-26 15:42:31 i Att gå i skolan,

En av våra stora uppgifter under denna kurs är vårat så kallat "Afternoon Tea Party", där vi i våra grupper gör allt som ska serveras och tar hand om servering och hela paketet.
Vi har cirka 10 timmar på oss att göra, baka, mixa, dekorera och fixa iordning allt som ska göras innan servering. Alltså två dagar fyllt med smått kaos. Saker har gått fel, behövts göras om, folk har skurit sig i fingrarna (inkluderat mig själv) och ja det har varit hektiskt för att säga det snällt. Men också väldigt roligt, då jag har väldigt roligt med min grupp så lättas stämningen upp en del av att vi alla har roligt tillsammans. Plus att det är på detta sättet man kommer jobba ute i arbetslivet, i grupper som alla hjälper till att producera flera saker. Så det var en nyttig övning också.
Men då måste man ju säga att ja vissa människor gick en på nerverna några gånger under dessa timmar och dagar.. Jag var vald till "team captain" vilket innebar att jag skulle överse hela gruppen och se till att allt gick smidigt. Det gick över förväntan, väldigt bra måste jag säga och det var också himla roligt om än sjukt stressigt och tröttande. Igår började var jag och flera andra i skolan redan klockan sju och vi gick ut ur skolan cirka tolv (!) timmar senare med totalt en halvtimmes rast. Var vi trötta?
Det var en sån där trötthet som kändes i hela kroppen, ändå från tår till huvud. Men ja det var kul och efter gick många av oss till Truckles där vi sattes oss ner, drack välförtjänta öl, skrattade åt dumma saker som hänt och ja bara hade det fint som vi ofta har. Så förbannat bra människor jag hittat måste jag säga.
Nedanför kan ni se vårat buffé bord, men detta var då inte allt vi hade ungefär tre gånger så mycket bakom serveringen.
 

Tisdagslista

Publicerad 2014-02-25 07:34:00 i Instickare,

 Idag är det tisdag och jag tycker det är dags för en ny lista. Som många gånger förut är denna stulen från Sandra Beijer (www.rodeo.net/niotillfem).
 
Vilken är din favoritfärg?
Röd och orange skulle jag nog säga.
 
Prickigt, rutigt eller randigt?
Prickigt med randigt på en nära andraplats.
 
Vilken parfym använder du?
Viktor och Rolfs "Flowerbomb", har haft den i några år nu och är helt fast, måste köpa ny snart.
 
 
Ditt favoritläppstift?
Använder inte jättemycket läppstift men när jag gör det blir det Cliniques Chubby stick i färgen "Woopin watermelon".
 
Har du någon gång haft matångest, hur är det idag?
I tonåren hade jag samma kroppskomplex som många andra tjejer, man var inte nöjd med det man såg i spegeln. Jämförde sig alltid med andra, man kunde alltid hitta något fel. Men ett riktigt matkomplex har jag aldrig haft, älskar mat för mycket och skulle inte, inte kunna äta. Dock har jag haft flera i min närhet som drabbats av olika typer av ångest när det kommer till mat och ens kropp, alla har dock tagits sig igenom det och jag är så jäkla stolt över dom.
Idag är jag nöjd och glad över den kropp jag har.
 
Vad använder du för underkläder?
Haha, jaa.. mycket bas måste jag säga, avskyr obekväma underkläder. Men ändå ganska blandad underklädslåda skulle jag säga, allt från Victorias secret till HM och Lindex.
 
Dina bästa skönhetstips?
Skratt! Annars bra bas makeup, bra Foundation/BB Cream, consealer och puder.
 
Vad använder du för eyeliner?
HMs "Liquid eyeliner", är som en riktigt bra tuschpenna. Superbra!
 
Vilken är din finaste klänning?
Jag har ju en hel del klänningar men just nu tycker jag mest om min klarröda klänning jag köpte i Paris i december. Älskar den.
 
 
Vilken är din favoritbok?
"Mästaren och Margherita" av Mikhail Bulgakov och "Kafka på stranden" av Haruki Murakami, sen så älskar jag alla böcker av Curtis Sittenfield.
 
Vad äter du för vardagsfrukost?
Här blir det mycket ägg, det är något med engelska ägg, jag tycker liksom att de är krämigare än svenska. Kanske bara sitter i skallen men ja de är godare tycker jag. Så oftast blir det två kokta ägg, macka med ost, kaffe och juice om jag har det hemma.
Vad spenderar du helst en ledig dag med?
Sova ut, äta långfrukost/brunch, gå på marknad eller museum, baka eller laga god mat, sitta i en park eller ute med vänner i timtal och bara ha det fint.
 
 
Hur lång är du?
174 centimeter
 
Roligaste skolämnet?
Svenska, Historia och Samhälle.
 
Hur många relationer har du haft i ditt liv?
Har aldrig haft ett fast förhållande.
 
Får vi se en bild på dig osminkad?
Visst.

Tycker du om Disneyfilmer?
Älskar dom!!
 
Hur var ditt första hångel?
Haha, helt okej ändå, eller så okej som jag trodde att det skulle vara vid tillfället. Det var på discot när jag och mitt fotbollslag var på cup i Danmark sommaren mellan sjuan och åttan, han var skåning med fint leende.
 
Om du bara fick äta en färg på mat för resten av ditt liv, röd, grön, beige, gul eller blålila. vilken skulle du välja då och varför?
Hmm, svårt måste jag ändå säga.. Jag älskar ju tomaträtter men också pasta och sånt om är gult.. Jo men jag måste nog säga gult. Det finns ju faktiskt gula tomater, hehe. Gult är en väldigt trevlig färg som jag inte riktigt tröttnar på.
 
När grät du senast?
Förra veckan när jag trodde att jag tappat mina nycklar på väg till skolan och fick totalpanik under ett ögonblick bara för att upptäcka att de låg i min byxficka istället för i väskan där jag brukar lägga dom. Suck.
 
Vilken är din favoritstad i världen?
Hittills är London och Stockholm mina två favoriter. Tycker om New York också men har bara varit där en gång så kan inte riktigt säga att jag älskar den än, måste åka dit igen snart.
 
 

Vilken kroppsdel är du mest med hos dig själv?
Mina axlar och mitt hår (om det räknas som en kroppsdel)
 
Vad faller du för?
Fina, sneda leenden. Lockigt hår. Skratt. Skägg.
 
Och vad tror du andra faller för hos dig?
Oj, ingen aning riktigt, men kanske att jag oftast är glad och skrattar, försöker vara så snäll och trevlig som jag kan och kanske det faktum att jag är redigt bra på att baka, haha.
 
 
Och till sist - vad önskar du dig just nu?
Ett bra, intressant och roligt jobb. Att mina prov ska gå bra. En resa. Ett par Nike Air force 1.
 

Spring is in the air

Publicerad 2014-02-24 07:42:00 i Sånt som är skitbra,

På lördagen vaknade jag upp hemma hos Maja och Malda och åt mysfrukost med dom. Sen begav jag mig till fem minuter bort till Broadway market och mötte upp med fina Ana. Vi åt mat, drack öl, skrattade och pratade tills att solen gått ner. Under hela dagen var det hur mycket folk som helst och vi skaffade oss en liten luddig kompis. Det var riktigt pang väder i lördags, riktig vårsol som värmde oss när vi satt på uteserveringen. Mer sådana här dagar, ja tack. Tror banne mej att våren är på väg.

3 svenskor och en norska dricker öl en fredag

Publicerad 2014-02-23 13:51:45 i Nätter,

I fredags var jag hemma och pluggade, tvättade, skypade med Sofia och strök mina skolkläder (måste vara fin och ren nästa vecka).
Sen gjorde jag mig fredagsfin med stjärnor i öronen och begav mig till Hackney.
Hem till dessa två underbara.
 
Det sjöngs och dansades till ABBA.
Jag var väldigt glad och pepp.
En blond, en brunett och en ginger girl.
Efter några öl, skratt och balansering begav vi oss ut på stan. Närmare bestämt till Dalston.
Vi mötte upp med Majas norska kompis Maja som tog oss till en liten kitschig bar i närheten.
Sen tog vi oss ut igen för att hitta ett ställe att dansa på. Mycket skratt blev det på vägen.
Vi hittade en bar att dansa på och dansade av oss. Himla skönt. Efter lite dans, öl och mer skratt gick vi hem.
Maja blev uppbjuden till dans på gatan av en mystisk man. Alltid kul att dansa. Sen gick vi hem till Maja och Malda där jag sov över. Mycket fin fredag.

Lyxfrukost, körsbärsblom och velande

Publicerad 2014-02-21 15:08:59 i Att leva och lära,

I onsdags när jag vaknade var det ju så att jag hade en hel massa bröd hemma, bland annat croissanter och pain au chocolat. Så jag gjorde mig en redig lyxfrukost med dessa, ägg, juice och kaffe. Efter denna dunderfrukost tog jag mig till parken och promenerade i solen. På vägen dit gick jag förbi det finaste jag sett på länge, ett körsbärsträd i full blom! Så himla fint var det mot allt det gråa och bruna runt omkring. Ett redigt bra vårtecken tycker jag allt.
Resten av dagen ägnades åt plugg, handla mat, surfa runt på hemsidor för jobb, mail och massa sånt. För nu börjar en viss punkt närma sig för mig, en punkt där jag måste välja om jag ska stanna kvar här i London eller om jag ska åka hem till Stockholm. Just nu är jag extremt velande gällande båda. För åt ena hållet vill jag stanna men åt andra hållet vill jag åka tillbaka. Jag har saker som lockar mig åt båda hållen men åt inget håll har jag något som verkligen drar mig dit. Så jag har kommit fram till att det inte finns något annat sätt att ta ett beslut än att jag och bara jag måste bestämma var jag vill vara. Inte tänka på allt jag skulle sakna här eller hemma utan bara försöka komma fram till vad jag vill. Var jag kommer trivas bäst men också var jag kan utvecklas mest i mitt yrke. Ta ett beslut. Japp, men det är lättare sagt än gjort när man trivs på två platser. Men om några veckor så kommer ett beslut vara taget, biljetter avbokade eller bekräftade, lägenhet förlängd eller uppsagd och jag kommer förhoppningsvis vara väldigt glad och nöjd med mitt beslut. Men för tillfället tänker jag inte tänka på detta. För just nu är jag här och tänker göra det bästa av det. Så ikväll bär det av hem till Maja och Malda för att ha det fint med dom och sen ut till något dansgolv i staden som just nu är mitt hem. Glad fredag!
 

You are the butter to my bread

Publicerad 2014-02-20 07:45:00 i Att gå i skolan, En dag,

I tisdagsmorse körde vi igång med brödbak ännu en gång, vi bakade av pain au chocolat och croissanter, startade nya degar och stod i. Den enda twisten idag var att vi hade prov under lektionens gång. Så samtidigt som vi höll på med allt annat skulle vi göra och presentera en "Brioche a tete" alltså en stor brioche med ett litet "huvud" på toppen. Detta var nog det lugnaste provet jag någonsin haft. Vi hade fem timmar på oss och ja det är mer än nog om ni undrar. Det gick helt okej, min brioche blev inte perfekt men den blev heller inte fel så det var skönt.
Efter fem timmar i köket hade vi en rast på någon timme innan nästa lektion. Vi satt hela gruppen i cafét och hade det fint.
Nästa lektion var en teoretisk där vi skulle planera vårat "Tea party" som vi ska göra nästa vecka. Detta är som ett grupprov skulle man kunna säga, vi blir bedömda på hur bra vi är på att jobba tillsammans. Vi blev alltså uppdelade i mindre grupper i vår stora grupp på 13 personer. Sen är det också väldigt roligt då mina lärare utsåg min till lagledare över hela vår grupp. Detta innebär att jag ska se till att alla mindre grupper är i fas med det de gör, se till att alla ingredienser och tillbehör finns, hålla kommunikationen uppe och ja helt enkelt se till att det hela går hyffsat smidigt till. Jätteroligt tycker jag det ska bli. Det kommer bli förbaskat mycket jobb och stressigt är jag helt säker på men ändå kul (hoppas jag..).
Efter denna lektion gick jag, Ana, Jesus, Nick, Ibrahim, Rocio och Chris till Truckles för att ta den sedvanliga "pinten". Hade det så himla fint med dessa under kvällen och jag tycker så förbaskat mycket om dom.
Min lilla brioche.
Så mycket bröd <3
Översättningen på detta bröd är "överraskning", för att..
Inuti gömmer det sig massa mackor! Vi fick välja bland massa godsaker att ha på våra mackor men de flesta av mina bestod av Cream cheese med gräslök och rökt lax. Mumma.

Knåda, knåda, baka, baka

Publicerad 2014-02-19 07:07:00 i Att gå i skolan,

I måndags i skolan påbörjade vi ännu en ny del, nämligen bröd. Så som jag älskar att baka bröd, man kan banka ut lite frustration, knåda, knåda och knåda, in i ugnen med det och sen så kommer det ut något gyllenbrunt och fantastiskt gott. För det mesta i alla fall.
Men hur som haver så gjorde vi hur mycket bröd som helst under våra två lektioner, det blev baguetter, rågbröd, briocher i olika former och så påbörjade vi en del saker som skulle göras klart dagen efter (alltså igår). Jag tyckte det var hur mysigt som helst, för det här är liksom mitt element. Visst jag vet inte allt som finns att veta när det kommer till att baka bröd men jag vet en hel del efter både utbildning, hemmabak och praktik. Det var då väldigt skönt att känna att jag hade koll på läget denna dag, jag behövde inte fråga många frågor eller bli visad hur jag skulle göra, för det satt liksom i mina fingrar. De bara knådade på helt enkelt. Måndagar brukar ju vara ganska sega och småtrötta men denna måndag var en riktigt bra en och en riktigt bra start på veckan. Glad onsdag på er!

Längtan

Publicerad 2014-02-18 08:00:00 i Instickare,

När det regnar, blåser och är mulet några dagar i sträck så kan jag inte annat än längta till långa sommardagar. Nätter som aldrig verkar ta slut. Långa slöa dagar på bryggan eller stranden. Bara ben mitt i natten utan att det är kallt. Att solen går upp innan man gått och lagt sig. Solbrända, glada, fantastiska vänner som man vill spendera all sin tid med. Doften av att någon grillar. Midsommar. Äta alla måltider på baksidan, balkongen eller i gräset i parken. Äta jordgubbar varje dag. Slöa runt i snickarbyxor på landet. Gå på utomhuskonserter och bio i parken. Oh vara sådär glad och full av energi som du endast blir av sommaren, när det känns som att den aldrig kommer ta slut.
Min förra sommar innehöll en hel del jobbiga stunder blandat med andra helt fantastiska, glada, jagvillaldrigattdettatarslut stunder. Så detta år håller jag tummarna för att det endast bli det senare. Men här kommer en sommardos i bildform. Enjoy!
 
 

Bland blommor och blad

Publicerad 2014-02-17 07:52:00 i En dag, Utflykter,

Igår begav jag mig som sagt ut på stan för att njuta av det fina vädret. Jag åkte inte särskilt långt, bara bort till Bethnal Green och gick sedan några kvarter bort.
Sedan var jag framme här vid Columbia road flower market. Denna lilla gata som på söndagar förvandlas till ett litet blom mecka, men även butikerna är packade med folk och det är matförsäljare till höger och vänster och en massa folk som spelar musik. En väldigt bra söndagsutflykt med andra ord.
Här mötte jag upp Ana och vi gick runt och kollade, luktade och beundrade alla blommorna och lyssnade till alla försäljare. Vissa saker de säger för att få blommor sålda gör bara att man börjar skratta rakt ut.
Solrosor <3
Och tulpaner i mängder. En av dessa fick följa med mig hem.
Vi gick runt på alla smågator där det också pågick en hel del saker och vi drömde om att bo i denna lägenhet med denna mega balkong.
Så mycket folk överallt, men på ett väldigt trevligt sätt. Alla verkade ha kommit ut från någon form av dvala och ut i solen, så härligt. Plus att alla var så glada.
Vi hittade denna lilla ensamma gubbe.
Väl hemma blev min byrå såhär fin med blommorna. Finns inget bättre botemedel mot regniga, mörka och blåsiga februaridagar än knallrosa tulpaner.
 

Ett söndagshej

Publicerad 2014-02-16 11:54:56 i Instickare,

Hejhej och glad söndag! Solen skiner utanför mitt fönster som aldrig förr så jag ska ut på stan och ta vara på den. Sen bär det av hem igen för jag måste skriva på min portfolio till skolan. Puuuuhhhhh. Så har ni lika fint väder som jag, ut och njut för bövelen, imorgon kanske molnen och regnet är tillbaka. Hej hopp!
 
 

8 bilder från en finfin alla hjärtans dag

Publicerad 2014-02-15 14:46:31 i En dag,

Igår var det ju som sagt alla hjärtans dag och efter lite morgonfix begav jag mig i min knallröda klänning till Borough market.
Jag mötte upp med dessa två otroligt bra personerna.
Vi hittade en kärleksfull kossa.
Jag var vrålhungrig så jag slängde i mig en ankmacka. Denna macka är helt gudomligt god, köttet är lite som pulled pork men mycket saftigare och så mycket smak. Mumma säger jag bara.
Det såldes blommor precis överallt.
Vi köpte även "Alfajores" och empanadas, också gudomligt goda. Det mesta man kan köpa på marknaden är faktiskt otroligt gott så har man något intresse för mat överhuvudtaget är detta en plats man måste gå till när man kommer till denna stad.
Sen gick vi till puben The globe som ligger mitt i marknaden och tog en öl. Japp vi hade lektion på eftermiddagen men det vara bara en föreläsning så vi tyckte det var helt okej med en lunch öl.
Det är så himla fint inne på denna pub med träbar, grönt tak, gamla jordglobar överallt, mycket mysigt.
Vi satt där tills det var dags att gå till skolan och pratade om våra respektive hemländer, att ändra karriärsbana och hade det himla fint. Sen begav vi oss till skolan där föreläsningen väntade.
Efter föreläsningen gick Ana, Zhorah, Ching, Pablo och jag till The Whippet för att fortsätta dricka lite öl och äta deras goda pommes. Vi pratade graviditeter, skola, vad vi ska göra efter kursen är slut och flirtade med de söta bartendrarna. Jag fick även många komplimanger för min röda klänning, mycket nöjd tjej.
Senare dök även Julia upp och vi satt kvar till stängning. Ultimat alla hjärtans dag skulle jag säga att det blev.
 
Bästa sällskapet om ni frågar mig.

Saint valentine

Publicerad 2014-02-14 07:47:00 i Instickare,

Så var vi här igen, den dagen på året där man ska överösa den man älskar med choklad och godis i form av hjärtan. Köpa bukett efter bukett med blommor. Äta middag på en fin restaurang med levande ljus som i en "Lady och Lufsen" fantasi. Den dagen på året då det säljs tonvis med nallebjörnar som håller i ett hjärta som säger "I love you" och vi skickar kort som är nerkladdade med glitter, hjärtan och en massa kärlek. Japp, det är alla hjärtans dag, den 14 februari ännu en gång.
Jag står fast vid det jag sa förra året, varför ska man bara ha en dag på året då man visar sin kärlek extra mycket? Om man älskar någon ska ju det visas varje dag. Det behöver inte vara genom att köpa den där buketten, nallen eller godiset. Det kan vara det minsta som en varm kram, fina ord och gester. Det behöver inte vara extravagant, lyxigt eller dyrt. Visst jag är en person som älskar att få blommor, det är trevligt någon gång ibland men det behöver inte vara specifikt just denna dag och jag får hellre blommor sällan och de blommor jag tycker om istället för att få den där färdiggjorda buketten från Ica.
Nej jag är inte en  bitter, singel, ragata som avskyr gulliga par. Jag tycker bara att det är konstigt att det har skapats en dag på året där man ska visa sin kärlek genom att spendera pengar. När vi istället borde visa vår kärlek, inte bara till en speciell person utan till alla vi har nära, varje dag. För det är en sak många av oss som känner oss lite ensamma ibland glömmer. Vi kanske inte har den där speciella personen hos oss men tittar man runt sig så finns det så många andra speciella personer där. Dessa kanske är din familj och vänner men vet ni vad? I alla fall i mitt fall så är dessa förbannat bra och jag är tacksam varje dag att dom är mina och jag är deras.
Vad ska jag då göra denna dag? Sitta inne och bittra sönder för att jag är singel och i denna text låter lite bitter? Nope, jag börjar dagen med Borough market med några av mina bästa, sen bär det iväg till skolan för lektion och på kvällen har en grupp av oss planerat att gå till puben och bara ha det fint.
Åh visst är det så att jag tycker att denna dag är smått löjlig men jag tycker att kärlek är något av det finaste som finns, så jag tänker ha på mig min klänning som är precis i kärlekens färg (knallröd) och helt enkelt ha en strålande dag.
Så har du ingen speciell person i ditt liv, gör samma sak. Ha en strålande dag. Ät mysmiddag med vänner eller familjen, möt upp en kompis för en kväll ute eller framför en film, gå en långpromenad med hunden eller en person som får dig att skratta till du ligger dubbelvikt.
Istället för egna bilder bjuder jag här på fina bilder från min sida på www.pinterest.com , där heter jag Astrid Gynning om någon ä intresserad av att titta in.
Istället för den vanliga frasen som kommer med detta datum ger jag er istället ett rungande, peppat och otroligt glatt GLAD FREDAG!
 
                     
 
        

 
             
 

En förbannat bra dag

Publicerad 2014-02-12 10:17:49 i Att gå i skolan, Sånt som är skitbra,

Igår fick vi lite sovmorgon för första gången på ungefär hela terminen, så skönt! Vi hade nämligen våra "tutorials" alltså mittermins betygsprat kan man ju kalla det. Vi hade Chef Graham för detta och för mig gick det förbannat bra måste jag säga. Just nu ligger jag på ett snittbetyg på 4,002 av 5 möjliga, vilket i både mina ögon men även mina lärares är otroligt bra. Så efter detta besked kände jag att dagen nog kommer bli ganska bra.
Jag har alltid varit en hög presterare, jag har alltid velat få bra betyg, göra bra ifrån mig och så men aldrig har det faktiskt betytt så mycket som det gör nu. För det är ju detta jag vill göra och även fast jag vet att jag är duktig är det skönt att få höra det av människor som har åratal av erfarenhet och kunskaper i detta yrke. Det pushar mig till att bli ännu bättre måste jag säga.
När jag sedan kom in i köket senare på eftermiddagen kom Chef Julie fram till mig, gav mig en stor kram och sa att hon var stolt över mig. Höll på att spricka av glädje och även stolthet från min sida, så jäkla glad blev jag!
På lektionen skulle vi göra ett "chocolate centerpiece", alltså en choklad skulptur. Vi gjorde en massa delar; ägghalvor, chokladkakor, blommor, blad, dekorationer etc. Allt detta skulle sedan sättas ihop med hjälp av mer choklad till en stor balanshistoria. Så himla nervöst kan jag ju säga att det var där ett tag. Men allt slutade bra och jag blev mycket nöjd. Det blev som en liten dekoration att ha på påskbordet.
Som sagt en förbannat bra dag var det igår och idag har jag vaknat mer än nöjd och glad. Idag vankas det tvätt, plugg, springa och massa annat roligt fix.
 
 

Tillbaka till fabriken

Publicerad 2014-02-11 10:44:38 i Att gå i skolan,

Igår var det tillbaka till skolan, tillbaka till chokladfabriken med andra ord. Igår övade vi för första gången på vårt chokladprov där vi ska göra en chokladask i choklad och 12 stycken tryfflar där vi gör skalen själva och bestämmer smak. Chokladasken måste innehålla vissa typer av tekniker men annars har vi fria händer till att göra vad vi vill.
När jag började dagen visste jag inte vad jag skulle göra men jag gjorde en design och gjorde lite andra grejer jag tyckte var fint. Trodde att det skulle se ut som "hej kom och hjälp mig" i slutet men det blev faktiskt väldigt bra. Även min lärare Chef Julie var väldigt nöjd och detta är inte en kvinna som är helt lättimponerad så på det hela taget var jag nöjd med det jag gjort. Vissa saker måste jag bli bättre på men just nu känner jag mig nöjd och glad att jag vet vad jag ska göra.
Efter provet gick nästan hela gruppen till Truckles och tog en öl. Det var första gången vi gjort det med vår nya grupp allihopa så det var väldigt fint. Det är väldigt skönt efter att ha stått upp i sex timmar och stressat fram och tillbaka i köket att sätta sig ner och varva ner, skratta och prata om lite vad som helst. Fin start på veckan med andra ord.
 

Suddigt

Publicerad 2014-02-10 08:11:00 i Sånt som är skitbra,

I lördags var jag hemma, pluggade, tvättade, städade och massa annat fix och trix. På kvällen åkte jag till Hackney central och begav mig hem till Maja och Malda med en flaska vin i min väska. Malda välkomnade mig med stor kram och sen satt vi i deras kök ett slag medans Malda lagade sin middag. Vi drack rödvin, lyssnade på 90 tals hits, pratade pojkar och vänner. Sen slog vi oss ner i Maldas rum och efter ett slag kom Maja hem från skolan. Vi tre skrattade och hade det fint. Vi pratade om far och morföräldrar, att bli gammal, minnen, skola, jobb, kollade på konstiga bilder, skickade snap chats och bara hade det väldigt bra i varandras sällskap. Mycket fint. Dock fick jag inte riktigt pli på kameran så allt blev väldans suddigt men fint var det ändå.
Det slutade med att tiden sprang ifrån oss och vips var klockan sent och jag sov över. På morgonen fick jag god frukost, kaffe och vi pratade gymnasieminnen. En ganska så perfekt lördagkväll och söndagsmorgon med andra ord.
Alltså dessa två.
 

sex stycken bilder

Publicerad 2014-02-09 08:13:00 i En dag,

Min fredag blev en ganska vanlig men så skön då jag inte gjorde något jag inte ville göra. Det var fint väder och jag hade inte mycket mat hemma så jag bestämde mig för att åka och handla på Borough market. Jag köpte en hel massa grönsaker både för att det är billigare men också bättre råvaror. Jag är så glad att jag bara bor 20 minuter från mitt lilla mat paradis.
Efteråt åkte jag hem, läste min bok, tvättade, gick ut och sprang i West ham park där jag även gullade med hundvalpar för att sedan gå hem och slöa resten av kvällen. Jag skypade även med min syster och min familj. Min syster hade precis kommit hem från Indien så det var fint att få se och prata med henne. Annars hände det inte mycket denna fredag, men det var precis vad jag behövde, vad min kropp behövde.
 

För mycket lycka

Publicerad 2014-02-08 15:34:55 i Instickare,

Något av det bästa som finns är när man hittar en bok som man fastnar i direkt. Den där boken man inte kan lägga ifrån sig även fast klockan är två på morgonen och man har skola eller jobb dagen efter. Den där boken som har hundöron överallt, som blivit tummad på och mitt fall boken som har kaffefläckar hit och dit.
I julklapp av min moster Anki fick jag boken "För mycket lycka" av Alice Munro. Det är en samling av tio noveller och alla är precis sådär att de drar dig in snabbt och du är fast tills du läst klart. Men det är också det jag älskat med denna bok. Att den är full av småhistorier som alla drar in dig i den världen. De två som i slutändan blev mina favoriter var "Ansikte" och "Fria radikaler". Detta är en bok jag varmt rekommenderar till alla som tycker om att läsa.
 

Chokladfabriken

Publicerad 2014-02-07 12:05:07 i Att gå i skolan,

I tisdags skulle avsluta alla praliner och godis vi började med i måndags och även göra en hel del till. Det blev helt sanslöst mycket sötsaker, stora brickor fulla med massa olika sorter, smaker och former. Vi jobbade i grupper och alla producerade ungefär 5 sorters godis var och då vi var fem grupper kan man ju med lite enkel matte räkna ut att vi hade 25 olika sorters godis allt som allt. Men det var kul, då vissa grupper blev klara snabbare än andra så hjälpte vi varandra med det man hade kvar. Riktigt teamwork med andra ord vilket var himla kul att se.
Dessa citrondrömmiga saker gjorde jag, så himla goda blev de.
Lavendeltryfflar, konstigt men så himla gott.

Fina, underbara gruppen.
Sååååå mycket godis.

I <3 Skype

Publicerad 2014-02-06 12:35:58 i Sånt som är skitbra,

Tack, tack, tack för att vi idag lever i en värld med teknik som gör att jag kan prata med mina vänner och familj när jag vill. Åh inte bara prata, utan se dom också. Jag älskar skype. När man har hav, länder, mil och km i mellan sig själv och sina nära vare sig de befinner sig i Sverige eller på andra sidan atlanten då är man glad att någon uppfann internet, skype och Wifi. Visst skulle jag vilja att de befann sig på andra sidan bordet på cafét eller bredvid mig i soffan men som det är nu när ingen uppfunnit teleportering än så tar jag vad jag får.
Igår hade jag middagsdejt med bästa Clacken, fröken Z, miss Clara och imorse hade jag en frukostdejt med den fina och fantastiska Miss B, The voice, Ellen. Två av mina bästa som jag fick se och prata med om allt som händer i livet och i världen. Förbannat fint.
 

En måndag.

Publicerad 2014-02-05 17:01:17 i Att gå i skolan,

I måndags började vi med en ny del i vår kurs, choklad. Vi spenderade 6 timmar med att temperera choklad, göra dekorationer, göra fyllningar till chokladpraliner och massa annat. Det gick bra och jag tycket det var väldigt roligt men hos vissa andra flödade frustrationen. Men därför gillar jag min lilla grupp, om någon är nere på botten en dag hjälper andra till, får en att skratta och int5e ta det hela så seriöst. Vi är ju där för att lära oss, misslyckanden och misstag är ju också en del av det.
Efter 6 timmar i köket hade vi vin föreläsning. Detta var en annan kille än innan och jag försökte gå in med en positiv inställning. Men, efter 45 minuter med en massa babbel som inte riktigt hade med föreläsningen att göra och saker som vi redan gått igenom vid de andra föreläsningarna var jag ganska trött.
Sen mot slutet fick vi pröva några viner, framförallt söta som inte riktigt är min favorit. Vid klockan sex efter att ha varit i skolan i 10 timmar fick jag äntligen åka hem och somnade hyffsat snabbt kan man säga.
 

An education in intoxication

Publicerad 2014-02-04 08:11:00 i En dag, Utflykter,

I söndags gick jag alltså upp klockan sex för att åka till Oxford. Trots att jag bott här ex antal månader nu har jag inte rest särskilt mycket utanför London, nästan inget alls faktiskt. Oxford känns också som en plats man bara borde ha sett någon gång och då jag har en vän som faktiskt går i skolan där kunde det ju inte bli mer perfekt.
Från fönstret i bussen kunde jag se vackra engelska landskap. Det är lite som det skånska landskapet men med fler kullar. Otroligt fint är det i alla fall.
Efter en och en halv timme kom jag fram till denna vackra plats.
Och mötte upp med denna charmiga dam, Anna. Anna har jag lärt känna genom vår kompis Ellen, de gick på gymnasiet tillsammans och bodde sedan tillsammans i Peking i två år och jag och Ellen känner ju varandra sedan vi var sju. Så kul att träffa denna tjej igen.
Vi började den stora rundvisningen på de olika collegen och jag slogs hela tiden av hur vackert och sagolikt allt var. Här ovan är ju bara ett exempel. Detta är en dekoration på ett hus och det ska vara denna faun i trä som ska ha inspirerat C.S Lewis till sina böcker om Narnia.
Och tittar man till höger om faunen så ser man.. jajjamensan, lyktstolpen. Så detta var alltså C.S Lewis egna lilla Narnia.
Vi gick förbi gamla pubar.
Sen visade Anna mig den innergård där man spelat in scener i Harry Potter. Då detta är lite trixigt att hitta till om man inte vet hur man ska gå så var det inte några turister alls där. Så bra.
Det var så drömmigt att gå runt där. Kändes nästan som att man var i Hogwarts.
Rundturen fortsatte och vi gick förbi denna vackra lilla kyrkogård och ja det är snödroppar i gräset. Bye bye winter säger jag bara.
Sen gick vi runt lite i en park ett slag. Här träffade vi även en av de trevligaste gamla männen jag träffat. Han hette Mel Cooper och var från Kanada från början men flyttade till Oxford -66 för att studera och blev kvar här. Vi började prata med honom och han hade så mycket roligt att berätta, han gav oss boktips och berättade historier från sitt liv. Bland annat berättade han var vän med den nu bortgångne svenska operasångerskan Elisabeth Söderström som han för första gången träffade när de både blev insnöade på Dallas flygplats.
Anna tog mig runt till massa fina platser. En gammal kyrka som nu är omgjord till klubb (sjukt coolt), en marknad och massa vackra hus och byggnader.
Vi hittade fina blommor.
Fina Anna. Seriöst hur cool är inte denna donna som kommit in här? Otroligt imponerad är i alla fall jag. Plus att hon är jäkla fin tjej som är kul att hänga runt med.
Efter massa promenerande gick vi hem till Anna, vi drack te och pratade om feminism, politik och lite skvaller på det så var denna dag fulländad.
 

When the sun came to town

Publicerad 2014-02-03 09:10:00 i En dag,

I lördags vaknade jag vid tio med att solen sken i mitt alltför trötta ansikte. Men då det inte hade varit sol på en vecka var det liksom inte tillåtet att ligga kvar i sängen. Så jag smsade Ana och frågade om hon ville gå på marknad och det ville hon.
Så jag åkte till Bethnal green.
Och gick till Broadway market där vi skulle ses. Kolla hur fin och blå himlen var!
Vi gick runt och tittade på blommor och klämde på bröd.
Vi gick sedan till The Dove och slog till på en lunch/eftermiddags/det är soligt öl. Mycket nöjd tjej.
Vi njöt av den varma solen och lyssnade på live musik.
Sen blev vädret riktigt konstigt, ni vet när det på ena sidan är strålande sol och blå himmel men åt andra hållet mullrar stora gråa moln in. Så vi tog oss till "pulled pork" ståndet och köpte varsin macka och när vi var klara med detta hade solen kommit fram igen.
Så vi slog oss ner utanför Market café för en sista öl innan vi åkte åt olika håll. Det var en riktigt perfekt lördagsdag med lördagshäng. Min kväll spenderades sedan framför "Sherlock" (Så bra!!). På söndagen gick jag upp vid sex för att åka till Oxford men bilder från det blir imorgon.

Market Café, Off broadway och Platform med fyra brudar en fredag

Publicerad 2014-02-02 22:05:51 i En dag,

I fredags var det riktigt piss grått, mulet och regnigt väder. Typiskt England med andra ord. Men trots detta hade jag fina planer för kvällen. Jag mötte upp med Ana vid Market Café vid Broadway market, vi började med prosecco som kostade lika mycket som en öl (billigt med andra ord) och en fin liten fredagsburgare på det.
Vi skvallrade lite och fnittrade så vi storknade åt lite historier vi båda hade att berätta. Mycket fint med andra ord.
Efter middagen gick vi två minuter bort till Off Broadway och mötte upp med Malda, Maja och Majas kompis Maja. Vi drack Brooklyn, gosade med huskatten som tog upp fler stolar i baren än någon annan och hade det fint. Men då det var stor brist på sittplatser gick vi vidare till Platform där vi hittade sittplatser, god öl och lite smått konstiga människor. Mycket fin kväll med dessa fyra redigt bra brudar.
 

2 bilder

Publicerad 2014-02-01 23:37:39 i Instickare,

Åh helgen, du fina underbara helg. Denna har också bjudit på en dags solsken vilket varit helt fantastiskt. Hittills har jag ätit hamburgare, träffat redigt bra brudar, druckit alldeles för många "pints" och gullat med hundar och det fina är att helgen inte är slut! Imorgon bär det av till Oxford och sen lovar jag att det ska komma upp lite bättre bilder än instagrambilder men än så länge tänker jag fortsätta att njuta av det som är kvar av denna helg för nästa vecka vankas det 6 timmars chokladlektioner två dagar i rad och tunnelbanestrejk.
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela