andrasidan.blogg.se

22 år, Stockholmsdonna, konditor och bagare, älskar att skratta.

Senaste veckan

Publicerad 2014-04-12 09:20:46 i Instickare,

Nu har jag varit hemma i Stockholm i precis en vecka. Känns fortfarande konstigt att vakna upp i min säng och inte hitta London utanför mitt fönster. Men det har varit en väldans fin första vecka hemma. Det började med öl med några redigt bra tjejer och det var så fint att få krama om dessa, skratta och snacka.
I måndags började jag på mitt nya jobb, eller nytt och nytt jag hade praktik där förra våren men kan numera kalla mig anställd. Hihi, känns så himla bra. Ni kan alltså nu hitta mig på Brunkebergs bageri. I onsdags gick jag och några kollegor och bowlade efter jobbet. Har inte bowlat på hur länge som helst men fasiken vad roligt det är.
Dagen efter bowlingen skulle jag dock upp det tidigaste jag tror jag någonsin gått upp. Nämligen klockan halv tre.. Skulle nämligen lära mig hur man bakar av på bageriet. Gick förvånansvärt bra konstigt nog att gå upp så tidigt.
 
Sen så blev ju bullarna också väldigt bra måste jag säga.
 
 

När jag börjar såhär tidigt sover jag hos min kära kusin Linda och hennes söta men ack så tossiga och galna katt Angus. När jag skulle ta mjölk till mitt kaffe hoppade denna in i kylen för det tyckte han nämligen var helt normalt.
Så tossig. Och det var denna vecka, håller fortfarande på att bli varm i kläderna för stockholmslivet men känns som att det är på väg. Hoppas alla får en fin lördag i vårsolen.

Hejdå tystnad!

Publicerad 2014-04-11 18:52:00 i Sånt som är skitbra,

Oj, oj, oj nu har det varit väldans tyst här några dagar. Ja har börjat nytt jobb vilket är så himla kul dock blir jag väldans trött och har helt enkelt inte haft orken att blogga på några dagar men ska försöka få in en bättre rutin på det hela. Men idag är det fredag och jag har nu helg, hallelujah säger jag bara!
För att kickstarta denna helg där jag kommer käka middag med fina brudar och gå på fotboll med min fina familj så vill jag visa denna video som två underbara kvinnor har gjort. En film som borde ses av både kvinnor och män, unga och gamla, feminister och icke feminister, så jäkla bra.
Glad fredag till er alla och hejdå till patriarkatet!

Det sista

Publicerad 2014-04-06 17:50:33 i Staden London,

Ett skepp kommer lastat med lite bilder från mina sista dagar i London. När jag och Ana slöade i Regents park med picknick i gräset. När jag åkte till National gallery och tittade på tavlor av Monet och van Gogh. När jag drack öl och skrattade med Maja och Malda på Brew dog. Det var några fina sista dagar och herrejäklar vad jag redan saknar det.

London, I love you!

Publicerad 2014-04-05 07:00:00 i Staden London,

Min flygbiljett är bokad. Mina väskor är packade. Mitt rum utstädat och uthyrt till en ny människa. Klockan 06:00 lämnade jag lägenheten och begav mig mot Heathrow och det flygplan som ska ta mig till Stockholm. Det är vad jag gillar att kalla "Bittersweet". Jag är ledsen på gränsen till krokodiltårar över att jag ska lämna den här staden och mitt liv här men på samma gång ska det bli väldigt fint att komma hem och allt det jag har att komma hem till. Min familj, mina vänner och ett nytt jobb med nya äventyr och lärdomar. Men min och Londons kärlekshistoria är inte över. Vi kommer se varandra igen och känner jag mig själv rätt kommer det inte ta lång tid innan jag bokar en biljett tillbaka för att hälsa på. 
Precis som förra gången jag åkte härifrån kommer här en liten lista på det jag kommer sakna allra mest.  
 
1. Mina platser. Jag kommer sakna alla de platser som jag nu blivit så van att gå till som skolan, mitt stammiscafé, min stammispub, marknaderna, min stammispark. Alla dessa platser som nu har en sån varm plats i mitt hjärta. Platserna där jag skrattat oändliga gånger, platserna där jag umgåtts med mina bästa och platserna där jag nu har minnen från som aldrig kommer försvinna.
 
2. Jag kommer sakna att beställa en öl på engelska. "A pint of fosters, please!" låter helt enkelt bättre än "En stor stark tack!". Kommer även sakna att säga "Cheers" istället för "Skål" eller "Tack", det är ju världens bästa lilla ord.
 
3. Kommer sakna den engelska vänligheten "Oh sorry dear", "Hi love", "How you doin hun?" och detta är sådant som främlingar säger till varandra. Sådana enkla fraser som vi inte har i den svenska talförmågan. Det är ju knappt man hör någon på Pressbyrån/Ica/SL etc. säga "Hej, hur mår du idag?".
4. Kommer sakna den oändliga valmöjligheten som finns i denna stad. Vare sig det handlar om att hitta en bra pub, café, restaurang, ett roligt event eller utställning så finns det alltid något att göra och det är oftast mycket billigare än Stockholm.
 
5. Inte ofta man hör det men i det här fallet så är det så, jag kommer sakna att gå i skolan något otroligt. Sakna att gå in i köken och lära mig att göra något jag aldrig gjort förut. Mina lärare som gett mig så mycket både när det kommer till kunskaper och att tro på mig själv och det jag gör.
 
6. Kommer sakna alla snygga Londonmän.
 
7. Kommer sakna att kunna höra av mig till Ana och inom en timme sitter vi med en öl i handen och har det så fint. Hon är min bästa.
 
8. Kommer sakna att åka dubbeldäckare. Det är något speciellt att sätta sig på övervåningen och se staden på det sättet. Bättre än sightseeingbuss om ni frågar mig.
9. Men en plats är aldrig något utan personerna du har där och de är i slutändan det jag kommer sakna mest. Alla dessa otroliga människor som jag lärt mig så mycket av och som kommit mig så nära på bara några få månader. Dessa personer som fått mig att öppna upp mig, tro på mig själv men framförallt som fått mig att skratta tills min mage gör ont. Så mycket kärlek jag känner för dom <3

Tjugotvå

Publicerad 2014-04-03 07:50:00 i Högtider,

Idag är det ingen vanlig dag för det råkar ju vara så att detta är min tjugoandra födelsedag. Japp ett år äldre, visare (?) och kanske lite smartare. Kan ju inte påstå att detta är en särskilt speciell ålder, inget särskilt som händer, inget särskilt nytt man får göra. Dock måste jag säga att gillar denna åldern, tjugotvå. Tycker det rullar fint i munnen när jag säger det. Jag känner mig tjugotvå, jag känner mig inte längre som tjugoett. Tjugotvå känns som att det kommer vara en bra ålder, ett bra år och just nu har jag ingen aning om hur det här året kommer se ut eller hur det kommer bli, men det känns också väldigt roligt. Ibland är det bra med lite ovetande, gör livet lite mer intressant, lite mer spännande.
Idag ska jag bara göra sådant som jag vill göra, jag ska möta upp med Ana och gå på Sherlock Holmes museum (så pepp på detta!), äta burgare på Shake shack, dricka lite bubbel och ikväll blir det The whippet med mina fina Londonvänner. Tror det kommer bli en fin dag.

Kunde inte bett om en bättre lördag

Publicerad 2014-04-02 13:25:22 i En dag, Staden London,

I lördags var det ännu en gång riktigt pangväder och då detta var min sista lördag här spenderade jag den på bästa tänkbara sätt. Åkte till Broadway market. Mötte upp med de underbara människorna Ana, Jesus och Vanessa. Vi åt mat. Njöt av solen. Lyssnade på musik. Skrattade. Drack öl. Pratade med främlingar om ditt och datt. Och stannade till solen gått ner sen timmar tillbaka. Kunde inte bett om en bättre sista lördag.

Jag borde inte..

Publicerad 2014-04-01 14:33:33 i Instickare,

Jag kan: vara riktigt envis.
Jag vill: vill åka till en plats jag aldrig varit på, gärna en otrolig ny och spännande stad.
Jag borde: packa och städa ut mitt rum.. såååå tråkigt.
Jag skulle: gärna sitta på en uteservering med alla redigt bra personer jag känner runt omkring mig.
Jag gillar: att jag fyller år på torsdag.
Jag älskar: att våren är på väg.
Jag måste: tvätta, åh så roligt.
Jag behöver: hitta en lägenhet i Stockholm.
Jag får: krama om min fina familj och vänner på lördag.
Jag kan inte: låta bli att vara ledsen över att lämna denna stad.
Jag vill inte: att boken jag läser tar slut.
Jag borde inte: stressa så mycket som jag gör.
Jag skulle inte: sitta inne idag om jag bodde i London för solen skiiiner ute.
Jag gillar inte: negativitet och när människor är otrevliga och nedlåtande.
Jag älskar inte: ostron eller koriander, rent ut sagt avskyr jag båda.
Jag måste inte: deklarera, för det har jag redan gjort. Jippi!
Jag behöver inte: gå och handla.
Jag får inte: träffa mina Londonvänner nästa vecka.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela