andrasidan.blogg.se

22 år, Stockholmsdonna, konditor och bagare, älskar att skratta.

Fredagspepp och helgplaner

Publicerad 2014-01-31 11:46:08 i Instickare,

Så var det fredag igen. Denna underbara lilla dag som betyder att man nu har två andra dagar framför sig med ledighet och roligheter. Idag ska jag fixa en massa hemma, sen iväg på en grej och sen blir det nog någon öl ikväll skulle jag gissa mig till. Morgondagen är ännu helt oskriven, inga planer alls så vi får se vad som händer men på söndag kommer det bli kul för då åker jag till Oxford för att hälsa på Anna som pluggar där och leta Harry Potter platser. Himla fint kommer det nog bli.
Igår och i onsdags hjälpte jag några andra studenter på skolan med deras event, jag visade hur man gjorde vissa saker och liknande. Som tack fick jag en bukett med rosor och jag blev så glad.
Men nu kör vi igång denna helg och denna underbara fredag. Trots att det är grått och trist utanför fönstret och har varit det de senaste dagarna är jag fortfarande pepp och glad! Glad fredag!
 

Baka, baka liten kaka

Publicerad 2014-01-30 10:37:02 i Att gå i skolan, En dag,

I tisdags skulle vi göra klart det sista och presentera vår "Entremet" för vår lärare. Sen hade vi en tio minuters feedback var där vi gick igenom hela tårtan och alla dess delar. Detta är för att vi skapat detta själva och det är denna tårta vi ska gör för vårat stor prov. För mig gick det mesta bra och jag behöver bara ändra på några småsaker vilket känns väldigt bra. Bild på min lilla skapelse kan ni se nedanför. 
Efter vår lektion hade vi fyra timmars rast så vi satt hemma hos Nick och Ibs, pratade, skrattade åt youtube klipp och diskuterade hur lektionen hade gått.
Efter detta gick vi alla tillbaka till skolan då vi skulle ha vår sista lektion med "Mr Cheeseman", alltså vår ost föreläsare kan man kalla honom. Han är så himla fin och rolig och visst jag älskar ost, men jag är inte alltid intresserad av att veta vart den är gjord, hur den är gjord och så. Men just för att den här mannen älskar ost så mycket och blir så exalterad av det kan man inte låta bli att bli intresserad själv.
På det hela taget en väldigt fin och bra dag!
 

The best way to study

Publicerad 2014-01-29 07:32:00 i Att gå i skolan, En dag,

I måndags hade vi en sån härlig tidig morgon, igen. Men denna dagen var jag väldigt förväntansfull inför då vi för första gången skulle öva på att göra vår helt egna "Entremet". Vad är då en entremet? Den officiella definitionen är "multi textured, multi layerd cake". Alltså flera olika delar med olika smak och olika konsistens. Denna tårta är vårt största och längsta prov denna termin och får du inte godkänt på denna kan du inte få godkänt i kursen, så pressen på oss är ganska hög.
Vi har fått en lista med ingredienser vi får använda så man kan inte göra helt vad man vill och vi måste ha vissa komponenter med. Min tårta består av en krispig botten gjord på en typ av kex och vit choklad, vit choklad/vanilj mousse, citron/lime curd i mitten, svartvinbärs glaze på toppen och allt detta hålls ihop av en mandelbotten. Det låter mycket men måste säga att jag blev väldigt nöjd efter denna dag, framförallt för att alla mina recept funkade. Sen måste vi också namnge denna skapelse men jag har verkligen ingen aning vad jag ska kalla den, några tips någon?
Efter skolan gick Ana, Jesus och jag till Holborn whippet (ja jag älskar detta ställe) för att fixa till våra recept lite och hjälpa varandra med våra olika verk över en öl. Helt klart det bästa stället och sättet att plugga på. När vi var klara med plugget satt vi kvar i några timmar och pratade om förbjudna ämnen att prata om, konstiga människor på vår skola, spanade in den söta bartendern och skrattade tills vi kved. Bra start på veckan.
 
Vill också säga tack till alla de helt underbara kommentarerna i förra inlägget! Blev så himla glad!
 

Freestate, Paul, plugg, Hawksmoore och Kick en lördag

Publicerad 2014-01-28 09:43:35 i En dag,

Min lördag började med att jag och Julia vaknade och upptäckte att jag inte hade något frukost vänligt hemma. Så vi begav oss till Holborn och tog oss till Freestate där vi åt frulle. Mumma min kardemumma vad det var gott och trevligt.
Efter frukosten gick Julia vidare på ärenden och jag satt kvar ett slag och läste och tjuvlyssnade på konversationerna runt omkring mig. Så fascinerande att höra om vad människor pratar om när de tror att ingen annan lyssnar.
Efter det gick jag vidare ner mot floden och spanade in den fina utsikten. Måste säga att det är den perfekta lilla turistpromenaden. Ner från Holborn till floden och därifrån ser man Big ben och London eye, sen går man österut längs floden.
Förbi en massa springande och gående människor.
Och upp till St Pauls Cathedral som i min mening är en av de vackraste byggnaderna i London och ett av de trevligaste turistmålen.
Efter denna lilla tur åkte jag hem och satte först min näsa i min skolböcker och övade på lite saker som skulle komma upp denna vecka.
På kvällen mötte jag upp med dessa fina igen. Vi gick till Hawksmoor och åt middag med lite drinkar på sidan.
Vi alla åt cheeseburgaren med deras "tripple fried chips" och måste säga att detta var en av de bästa hamburgarna jag ätit i denna stad.
Efter ätandet begav vi oss till en annan av mina favoriter, nämligen Kick.
Där drack vi Desperados, spelade fotbollspel med okända människor och fascinerades av både mäns och kvinnors behov av att behöva hävda sig genom diverse högljudda skrik, bröl och uppvisningar av muskler.
 
Sen kramade jag om dessa en sista gång och vinkade hejdå.
 
 

Frukostklubben, Ben, Oxford och risotto

Publicerad 2014-01-27 07:42:00 i En dag,

Fredagen började med att jag åkte till Liverpool street och mötte upp med Sofia och William. Jag tog dom till The breakfast club, ett ställe som jag absolut tycker att man ska gå till om man gillar frukost och brunch och om man gillar god mat.
Fina vännen.
William
Jag åt min stående favorit, "Banana and bacon french toast", det är så konstigt men det är så gott.
Efter mycket mat gick vi vidare mot Brick lane. Kollade på vackra väggar och kollade på second hand marknad.
Sen åkte vi bort till Westminster för att spana in..
.. Big Ben. William hade aldrig varit i London innan så han ville turista lite och jag måste erkänna att just detta turistmål är väldigt häftigt, vore dock lite roligare utan alla andra människor.
Sen åkte vi buss bort till Oxford circus för att kolla i butiker.
William fotade mig, jag fotade William, en hel massa fotande blev det.
På kvällen kom det fina paret och Julia hem till mig på middag. Jag gjorde risotto och till efterrätt åt vi lite saker jag gjort i skolan. Det var en mycket mysig kväll som slutade med att Julia sov över då vi satt och pratade till två på natten. En bra fredag.

Stolt!

Publicerad 2014-01-26 21:07:08 i Instickare,

Detta blir också en liten fin instickare så här på söndagskvällen. För några timmar sedan avslutades nämligen "European pastry cup" 2014, alltså EM i patisserie eller konditori och för det första kom Sverige trea vilket är fruktansvärt grymt men min lärare Chef Nicolas Belorgey var med i Storbritanniens lag som van! Så idag måste jag säga att jag både är väldigt stolt svensk men också stolt att ha en så grym lärare. Känns väldigt häftigt och roligt måste jag säga. Min lärare Chef Javier Mercado (Kolla in hans hemsida om ni vill se häftiga skulpturer http://www.javiermercado.com/ ) har även han varit med och vunnit denna tävling så jag måste säga hur klyschigt det än låter att det är så roligt ha lärare som är så bra på de dom gör och att det inspirerar mig till att bli det bästa jag kan bli också.
Som sagt mycket stolt denna dag, grattis till Sverige och Storbritannien! Plus att två av mina klasskompisar Pablo och Ching var med och assisterade under tävlingen så dom förtjänar ett grattis de också!
Nedan är Storbritanniens socker skulpturs bidrag inspirerad av Lejonkungen, hur cool är inte detta?
Gå in på European pastry cups hemsida på Facebook, där har jag lånat bilden ifrån https://www.facebook.com/CoupeMondePatisserie 
 

En fin torsdag

Publicerad 2014-01-26 14:29:21 i En dag, Sånt som är skitbra,

I torsdags vid lunch åkte jag in till Holborn, för där skulle jag nämligen möta upp Sofia och William som samma dag flugit in till min fina stad. Så fint att kramas med dessa. Vi började med lunch och då de ville spana in skolan slog vi till på lunch i skolcafét. Där satt vi en stund och pratade för att sedan bege oss till Primark. Sofia ville shoppa men efter mycket gå runt och prövande blev det inte mycket mer än lite strumpor.
Sen åkte de hem till hotellet för att checka in och powernapa och jag begav mig hem och pluggade lite.
För på kvällen möttes vi alla upp vid Holborn igen för middag. Jag tog med dom till Holborn Whippet (ja jag hänger här mycket men det är så sjukt trevligt). Där käkade vi middag i form av pizza, hamburgare och sallad, allt väldigt gott så tummen upp för det. Resten av kvällen drack vi öl, skickade snapchats, pratade om saker som hänt hemma och här och kolla in de mycket bartender killarna som jobbar där. Mycket fin kväll med andra ord.
 

Två bilder

Publicerad 2014-01-25 08:31:00 i Instickare,

Åh detta blir ett sånt där småtråkigt litet inlägg, jag har ju som sagt vänner här och känner att jag hellre kramas och pratar med dom än sitta och redigera bilder på min dator.. Hur som är det finfint att ha dessa två här. Vi har ätit pubmat, druckit öl, gått runt, shoppat, käkat brunch, letat second hand och tittat på Big ben och vi har hela fina dagen kvar idag också. Hoppas ni har en lika fin helg!
Dessa två charmtroll får jag kramas med denna helg.
 

Sömnlös i London

Publicerad 2014-01-24 07:27:00 i Instickare,

Nu har detta hänt några gånger. Att jag vaknar sådär runt tre, fyra på morgonen och är klarvaken. Jag kan inte somna om. Jag vrider, vänder, fluffar till kuddar, luftar täcke, öppnar fönster, läser bok och har till och med räknat får. Nej jag skämtar inte.
Jag kan helt enkelt inte somna om, det är som att någon hällt i mig en kanna kaffe och lite koffeintabletter på det. Oftast går jag upp efter ett tag och försöker sysselsätta mig men ibland blir jag bara irriterad över att jag inte sova. Kan ju inte påstå att irritation hjälper en att somna, snarare tvärtom.
Jag vet inte varför det händer, visst jag är lite stressad över skolan och faktumet att jag behöver ett jobb efter avslutningen, men jag är inte mer orolig eller stressad än vad jag varit tidigare. Jag har haft tillfällen i livet när jag varit betydligt mer stressad än vad jag är nu men kunde då sova som en stock.
Vissa dagar när detta händer blir jag trött runt sådär ett, två på eftermiddagen men andra dagar som igår är jag klarvaken, pigg och glad. Så jäkla konstigt.
Det är som om min hjärna ibland har sin egna lilla väckarklocka och bestämmer sig för att väcka resten av kroppen och säger "nu är jag uttråkad, dags att gå upp". Men jag tycker också att det är jobbigt, framförallt de dagar när jag efter några timmar i vaket tillstånd känner mig som en zombie (I-lands problem, jag vet).
Men är det någon här ute på nätet som har tips för hur man kan somna om eller om det finns något jag kan göra för att detta inte ska hända?
Då menar jag inte tips som "gå och lägg dig när du är trött".. Kom igen. Alla dessa gånger det har hänt har jag varit svintrött och däckat som ett fallande träd men fyra, fem timmar senare är jag pigg som en lärka.
Hur som helst, idag är det fredag och Sofia och William är här. Vi ska äta brunch på The breakfast club, kolla vintage och leta upp Big ben. Ikväll väntar sedan middag hemma hos mig med en liten utgång efter det om våra kroppar låter oss. Glad fredag till alla och hoppas ni sover bättre än jag.
(En liten bild från en annan pepp fredag!)
 
 
 
 

Fix, plugg, skratt, mat, slovakisk sprit

Publicerad 2014-01-23 07:31:00 i Att gå i skolan, En dag,

Igår började dagen med min stora kopp kaffe och två ägg för att sedan bege mig till "Job centre plus". Detta är stället du ringer till, bokar ett möte och åker till för att skaffa ett "national Insurance number". Detta är det man behöver för att skaffa jobb och hos vissa banker skaffa ett bankkonto.
Efteråt åkte jag till skolan och jobbade på min portfolio. När jag inte orkade plugga läste jag min bok och sen dök Ana och Ching upp vilket resulterade i ännu mindre plugg. Hehe.
Vi hade en förläsning där vi skulle planera vår egen "entremet" (typ tårta med massa lager) som är det största prov vi har den här terminen. Just nu vet jag på ett ungefär vad jag ska göra men måste testa nästa vecka för att se om det är något som behöver ändras. Det var en trevlig lektion men ibland måste jag säga att vissa personer frågor riktigt konstiga och onödiga frågor(jag vet man måste fråga för att få svar, men tro mig när jag säger att alla som läser detta också skulle bli frustrerade). Men det konstigaste är inte det utan det är när dessa personer får ett svar de inte ville höra blir de besvikna och ibland väldigt defensiva. Men också det faktum att det är alltid samma personer som frågar dessa frågor och ibland samma fråga två eller till och med tre lektioner i rad..
I alla fall, efter skolan åkte jag hemåt för där väntade middag med mina "flatmates" Natalia och William som ville bjuda mig på middag. Det bjöds på oxfilé med hemmagjorda pommes och massa annat gott tillsammans med gott vin. Så himla trevligt att bo med dessa. Efter middagen satt vi och pratade och Natalia som är från Slovakien bjöd på en slovakisk spritsort som är gjord på plommon. Mycket gott och ett väldigt trevligt avslut på en bra dag.
Men idag är en sån där förbannat bra och fin dag för idag kommer min underbara vän Sofia och hennes kille William hit över helgen. Kan inte se att denna helg kommer bli annat än megafin!
 
 

En liten uppenbarelse

Publicerad 2014-01-22 09:42:40 i Att gå i skolan,

Måndag och tisdag blev två riktiga maratondagar i skolan. Vi skulle nämligen gå in på ämnet "restaurant desserts", vilket då inte bara innebär att producera en sak utan även presentera den på en tallrik med en massa ditt och datt på som såser, choklad eller liknande. Vi skulle över dessa två dagar producera fyra efterrätter var, vilket i sig inte låter särskilt mycket men när man måste gör chokladdekorationer, sex olika såser och så, så tar det lite tid.
Vi började åtta på morgonen och slutade sex på kvällen båda dagarna vilket tar en del energi från en, framförallt när man ska stå upp under sex timmar i sträck.
Men kul var det ändå, för vår grupp är så himla fin och bra så även fast man vill slänga sina chokladdekorationer i väggen och bara gå hem så finns det alltid någon i denna grupp som får en att skratta åt situationen och bara köra på.
I måndags förberredde vi det mesta men la inte upp något på tallrikar men efter den dagen kändes det som att jag gått in i vägg tio gånger om. Då kan jag ju inte säga att det var jättelätt att komma upp ur sängen kvart i sex nästa morgon.. Men upp kom jag iväg det skolan bar det. Dock var denna dag mycket lugnare då vi bara skulle göra iordning några saker till och sedan lägga upp allt. Min egen fantasi runt vad jag skulle göra på min tallrik var dock som bortblåst. Jag stod mest och stirrade på tallriken utan att riktigt veta vad jag skulle göra. Ett rejält hjärnsläpp kan man helt klart kalla det. Men det var också då jag insåg att även fast denna del av denna industri kan vara väldigt rolig i klassrummet är det inte det jag är intresserad av att jobba med. Utan jag vill jobba på ett bageri, och det kändes också skönt att inse det att restauranggrejen verkligen inte är min grej för då kunde jag liksom släppa lite på det och inte stressa.
Men efter tisdagens lektion tog jag och Ana oss några glas vin för att varva ner och satt ute på Truckles. Fortfarande så underbart att man kan sitta ute en januarikväll utan att frysa häcken av sig!
Idag är det onsdag och jag ska iväg och skaffa mig ett "national Insurance number" för det behöver en om en vill jobba här. Sen bär det iväg till skolan och sen hem då mina "flatmates" vill bjuda mig på middag.
 

Earlybird

Publicerad 2014-01-20 07:11:00 i Att gå i skolan, En dag,

I lördags hade jag satt mitt alarm på 05:15. Varför jag utsatte mig för detta en lördagsmorgon kan man ju fråga sig? Det var nämligen så att en av mina lärare frågade mig om jag ville hjälpa min lärare Chef Nicholas med en workshop som han skulle hålla i just på lördagen. Eftersom just Chef Nicholas är min favoritlärare så tyckte att det lät väldigt roligt. Sagt och gjort var jag på skolan klockan sju i lördags.
Workshopen var för människor som vill testa på hur en dag på skolan kan se ut. Jag och en annan tjej hade i uppgift att hjälpa de som var med på kursen och även hjälpa vår lärare med ditt och datt. De som var med på workshopen skulle göra sådant som vi gjorde förra terminen, nämligen "Fraisier" och Chokladfondanter.
Det var otroligt kul måste jag säga att få hjälpa till med att hjälpa andra. Jag kände också att jag faktiskt kan en hel del om detta ämne nu efter mina kurser. Väl spenderade pengar med andra ord.
Under lunchen fick vi äta lunch med våra lärare nere i "production kitchen" (de som gör all mat till cafét). Väldigt speciellt att umgås med våra lärare på detta sätt då vi aldrig socialiserat på det sättet med dom förut. Dock väldigt roligt.
Efter kursens slut åkte jag hemåt, duschade, tog en powernap och käkade middag och begav mig sedan in till stan igen. Närmare bestämt tillbaka till Holborn där skolan ligger. Jag mötte upp Julia och vi tog oss till min favoritpub efter skolan, Holborn whippet. Där drack vi öl, vin och spanande på människor genom fönstret. Vi satt inne men utanför satt människor under värmare, älskar att det är januari och här kan man fortfarande sitta utomhus utan att förfrysa. Bra dag, bra kväll, bra dag helt enkelt.
 

5 bilder genom mobilkameran en fredag

Publicerad 2014-01-19 08:25:00 i En dag,

 Fredagen ägnades åt plugg, plugg, plugg på min favorit Freestate. Jag planerade hur jag skulle lägga upp ett av mina prov, skrev på min portfolio som är en av alla våra läxor denna termin och jag läste gamla anteckningar.
När jag inte orkade läsa eller planera mer drack jag ex antal cappuccinos och läste boken jag är helt kär i just nu, "För mycket lycka" av Alice Munro. Det är 10 små noveller i en och de fyra jag läste på cafét var fantastiskt bra.
Väl hemma strök jag mina skolkläder, skypade med underbara Clara (så fint ansikte att få se) och åt pannkakor till middag. Resten av kvällen spenderades framför Elle-galan på datorn med lite vin. Mer spännande än så var inte min fredagskväll  då jag skulle upp 5 på morgonen på lördagen då jag sagt att jag skulle hjälpa till med en sak på skolan.
 
 

En torsdag

Publicerad 2014-01-18 07:42:00 i En dag,

I torsdags var jag ledig och låg och drog mig i sängen ett bra tag innan jag tillslut drog mig upp, klädde på mig, svepte en kopp kaffe och hoppade ut genom dörren.
Målet var mitt älskade Daunt Books. De hade nämligen fått in en ny bok av en av mina favorit författare, Curtis Sittenfield. Hennes böcker är otroligt bra, jag rekommenderar varmt både "En klass för sig" och "Presidentens hustru". Den nya heter "Sisterland" och vi får väll se hur den är men jag hoppas att den kommer vara lika bra som de andra.
Vädret var sådär lagom konstigt då det skiftade mellan solsken och åskmoln, kall vind och slående värme.
Jag begav mig vidare bort till Primark och köpte lite nödvändigheter och sedan en snabbis till Muji och köpte anteckningsböcker.
Maja går ju i skolan precis runt hörnet från var jag befann mig så vi hade bestämt att mötas upp för kaffe på hennes lunchrast. Finfint.
Maja är en av de människor som fått vänja sig vid min kamera i ansiktet när vi ses. Det var en kort liten träff men väldigt mysigt att få kramas och prata med denna.
På kvällen efter att ha spenderat eftermiddagen med näsan i skolböckerna mötte jag upp med en annan fin vän.
Nämligen Emily. Vi har inte setts sen innan jul så det var himla fint och kul att se henne igen och prata av sig som allt som pågår i skolan och i livet överhuvudtaget.
Vi åt middag på ett ställe som heter Bills. Har aldrig varit där förut men det var supertrevligt. God mat som inte kostade skjortan och väldigt trevlig stämning. Jag åt Moulles frites som var otroligt gott.
Efter middagen sprang jag tillbaka till tunnelbanan då himlen bestämde sig för att öppna sig totalt över mig. Totalt sett ändå en väldigt fin dag i min stad.

Ett analogt liv

Publicerad 2014-01-17 07:32:00 i Instickare,

Jag älskar ju att fota och nu när jag har denna lilla blogg är det många av mina vänner som får stå ut med min kamera i deras ansikte. Men den kamera jag tycker om att fota mest med är min analoga. Fotona blir bättre, vackrare och mer realistiska. Det enda tråkiga är att det kostar så mycket att framkalla, i alla fall för en som lever på studentlån. Jag tänkte hur som helst visa några av mina favoriter här idag.
Jag älskar den här bilden på Amanda. Så glad, så fin, så ruffsig!
Kungsträdgården i full blom.
Berlin, Clara, Arvid och drink.
Peking.
Amanda
Sofia på Emmaboda <3
Min pappa och syster i New York.
Ellen och Clara.
 
Jonathan i Berlin.
Min pappa i påskas,
Min gymnasieklass på vår student.
 
Farmor och farfar <3
Fanny och Li på Gröna lund.
       
Anna och Moa på klassresan till Riga i trean på gymnasiet.
Hannah och Fanny.
Hemma.
 

One down, four to go

Publicerad 2014-01-16 11:20:29 i Att gå i skolan, En dag,

I tisdags hade jag alltså mitt första av fem prov den här terminen. Vi hade drygt tre och en halv timme på oss att göra ett sugarpiece och en sockerros. Jag började med sugarpiecet och allt gick fint och bra tills en av mina delar bestämde sig för att falla ihop. Först stod jag bara och stirrade på de små, små, små bitarna och trodde att jag skulle falla ihop själv MEN då kollade jag under min station och insåg att jag hade gjort dubbel uppsättning av just denna del. Så det var bara att köra på.
När jag sedan skulle göra sockerrosen hände det också en liten olycka. Jag skulle hälla det kokande sockret på platsmattan och under denna lilla process hoppade en del av sockret över på min tumme. Jag tror inte jag behöver säga att det gör förbannat ont. Har nog inte svurit så mycket i mitt liv förut. Det jobbiga var också att jag var tvungen att börja arbeta med sockret direkt så det fanns inte riktigt tid att fixa till min lilla brännskada, det fick helt enkelt vänta tills senare, vilket resulterade i några fina små blåsor och ärr på min tumme. Men i slutändan var det jag som var klantig och idag gör det inte ont längre och blåsor är borta.
Efter provet gick jag, Ana och Silvana till Shake shack för lite välförtjänta burgare. Jag och Ana gick efter denna måltid till The whippet för en också välförtjänt öl. Där mötte även Nick upp med oss och vi tre hade det mycket trevligt. En öl blev till några fler och en dag som började med många förbannade ord slutade med skratt med några av mina bra människor.
 

A song of apples and fire

Publicerad 2014-01-15 08:12:00 i Att gå i skolan,

Oh så glad onsdag till alla er som hittat er väg hit idag! Igår gjorde jag mitt första av fem prov för den här terminen, så en klar men ändå en hel massa kvar. Men mer om det imorgon.
I måndags hade vi våra sista övningslektioner innan provet, Vi fick öva på vårat "sugar show piece", rosor men också göra något vi inte gjort innan, "blown sugar". Ja det är ungefär som det låter, blåst socker, ungefär lite som glasblåsning av det lilla jag vet om det. Vi skulle göra frukter, för mig blev det ett alldeles rött, glossigt litet äpple. Blev så nöjd.
Mitt "sugar show piece" ville dock inte alltid göra som jag ville. Några saker gick sönder, andra blev inte så fina som jag ville att de skulle bli och så. Men på det hela taget var jag väldigt nöjd med det ändå. Detta lilla verk blev också lite eldinspirerat, vilket jag tyckte mycket om.
Min ros måste jag dock erkänna att den blev alldeles fantastisk vilket även min lärare tyckte, massa tummar upp till denna lilla skapelse alltså.
Idag är det också skola som gäller men en teknisk lektion vilket alltså innebär att jag får sitta i skolan idag. En lyx vi sällan ser denna sista termin då i princip alla lektioner vi har är praktiska.
Glad onsdag/lill lördag!
 
 

The Butler

Publicerad 2014-01-14 08:08:00 i Instickare,

Här kommer ett litet härligt filmtips så här lagom på en tisdag. Jag såg denna otroligt fantastiska filmen i söndags när jag var lagom trött efter en kul lördag.
Filmen jag pratar om är The Butler. Vi får följa Forest Whitakers karaktär Cecil Gaines genom hans liv, med allt från hans barndom på en bomullsfarm till när han får jobb som butler i Vita huset. Genom hans historia får man även följa "The civil rights movement" i USA. Den är gripande, fin och vid många tillfällen alldeles hjärtskärande. Men det är en sådan film som måste ses, hur hjärtskärande den än är så är den också så vacker då den visar upp människor som vågade stå upp för sig själva och andra. Den visar upp modiga människor. Sen innehåller filmen även otroliga skådespelare som Robin Williams, Jane Fonda, Alan Rickman och John Cusack, vilket bara gör den ännu bättre.
Som sagt se den, jag lovar att du kommer gråta och bli förbannad men du kommer även le.
 
                              
 
 

En perfekt lördag

Publicerad 2014-01-13 07:31:00 i En dag,

I lördags när jag vaknade var det lika soligt som dagen innan och jag blev så pepp på denna dag. Jag gjorde go frukost med ägg, rostmacka, kaffe och yoghurt med blåbär. Efter gjorde jag mig iordning och åkte till dagens mål, Broadway market.
Jag vill förklara vad som är så mysigt och bra med denna marknad. Det är att varje lördag när denna marknad sätter upp blir det som en liten gatufest. Det är mycket folk, livemusik med otroligt duktiga människor, folk köper och äter mat och utanför alla pubar är det packat i solskenet med människor som avnjuter en lördagsöl. Det är som ett litet minisamhälle mitt i denna stora stad.
Jag mötte upp med denna charmiga donna. Jag köpte mig en pulled pork macka som var megagod och Maja slog till på en halumiburgare. Mumma.
Alltså denna fina!
Vi gick runt en hel massa på marknaden, köpte grönsaker till middagen för att sedan slå oss ner utanför Market cafe där jag slog till på en lördagsöl och Maja körde på kaffe.
När våra fingrar nästan var förfrusna tog vi oss hem till Maja och Malda för lite värmande te. Sedan slog vi oss ner i sängen och tittade på The Virgin suicides. Himla bra film.
Sen lagade vi grönsaksgryta till middag och lagom tills att allt var klart kom Malda hem från jobbet.
Maja bjöd på dans innan maten.
Efter mat och vin gick vi till Pub on the park och slog oss ner på deras uteservering med värmelampor. Mycket mysigt. Men efter en öl drog vi vidare till baren Platform som ligger nära den också där vi drack lite till öl och hade det fint. En helt perfekt heldagslördag skulle jag kalla denna dag.
 

The posh banger boys and the ginger pig

Publicerad 2014-01-12 13:42:29 i En dag, Staden London,

I fredags åkte jag som sagt till Borough market. Mina flatmates har börjat förutse att det är dit jag ska om jag inte har skola och det är fredag. Dagen till ära var det också så otroligt fint väder vilket man måste ta vara på om man bor i denna stad.
Jag mötte upp med dessa två glada. Hehe.
Jag köpte blåbär och grönsaker.
Vi åt "duck sandwich" , empanadas och jag testade något som heter "alfajores" vilket är en liten argentinsk kaka. Allt var helt fabulöst gott.
Man måste ju älska namnen på dessa olika ställen <3
Samma kväll åkte jag genom ett regnruskigt London till Notting hill och mötte upp med Julia och senare hennes klasskompis Pernilla. Vi slog ihjäl några timmar på min Notting hill favorit Windsor castle. Det finns inga som har så många fina, underbara pubar som britterna. Just denna med sina träbardiskar, minimala dörrar så man känner sig som en jätte och med personal med underbara tatueringar är i min bok en av de bästa. I alla fall av de jag testat..
Fin fredag med andra ord.

Fredag!

Publicerad 2014-01-10 11:58:38 i Instickare, Sånt som är skitbra,

Idag är det fredag! Himla pepp på min första fredag tillbaka i denna fina stad. Solen skiner som bara den utanför fönstret så snart bär det iväg till Borough market och möta upp med lite fina människor. Jag vill dricka prosecco, äta mat och ha det förbannat bra idag. Ikväll vankas det öl med Julia, så denna dag ser ut att bli en himla bra, fin och mysig dag. Glad fredag till er alla!
 

Kära 2014..

Publicerad 2014-01-09 07:31:00 i Instickare,

Jag har ju sagt att jag inte har några nyårslöften detta år av anledningen att det aldrig verkar funka. Men detta innebär inte att jag inte önskar eller hoppas på något detta år. För det är ju skillnad mellan ett löfte och en önskan. Ett löfte är något man känner sig tvungen till att hålla medans en önskan är något man hoppas kommer hända. Så jag tänker fylla detta år med hopp och önskningar. Denna lilla lista blir alltså en vad jag önskar mig och hoppas ska hända under detta underbara år 2014.
 
Jag önskar att jag får ett jobb jag tycker om när jag är klar i skolan.
Jag vill åka till en plats jag aldrig åkt till förut.
Jag vill se mina vänner och familj lyckliga och glada.
Jag vill skaffa en till tatuering (förlåt mamma).
Jag hoppas jag kan stanna i London när jag är klar med mina studier.
Jag vill åka på solsemester.
Jag vill få tillbaka min kondition.
Jag vill samla alla mina fina vänner runt ett enormt långbord och äta massa mat.
Jag vill lära mig göra ossubucco.
Jag vill börja simma.
Jag hoppas på en solstrålande sommar, en snötäckt vinter, en gyllene höst och en ljusgrön vår.
Jag vill dansa tills natt blir morgon.
Jag vill åka till min farmors hus i Blekinge och inte göra någonting än bara vara.
Jag vill hitta en bok som jag aldrig vill lägga ifrån mig.
Jag vill gå på festival och skrika mig hes till musik jag älskar.
Jag vill krama om mina vänner som befinner sig alldeles för långt bort.
Jag vill skratta tills jag får ont i magen.
 
 

Its like going in to Narnia

Publicerad 2014-01-08 12:03:42 i Att gå i skolan, En dag,

Gårdagen började lika tidigt som måndagen, upp klockan kvart i sex och efter lite frukost och fix iväg till skolan. Idag skulle vi endast hålla på med "pulled sugar" i sex timmar. Vi skulle först göra något som heter "sugar ribbon", alltså typ socker rosett. Lite mer komplicerat än vad jag och Ana (som äntligen är tillbaka i stan, yey) trodde. Men i slutändan fick vi ändå till något väldigt fint.
Efter denna lektion skulle vi återigen ta oss an att göra sockerrosor. Denna dag gick det så mycket bättre, jag fick till tre mycket bra rosor. Dock letar ju våra lärare efter perfektion så mer övande kommer det bli men just nu är jag väldans nöjd. Dock blir det fruktansvärt varmt när man jobbar med socker så i rummet var det härliga 28 grader mot slutet med en jäkla massa fukt i luften. Hade jag varit på en strand hade jag inte haft något emot det men att jobba i det är inte det roligaste.
När dagen var slut var vi alla utsvultna så vi begav oss till en mycket trevlig thai restaurang och åt lunch. Mitt fina sällskap bestod av Ana, Nick, Ibrahim och Jesus.
Efter lite lunch gick vi hem till Nick och Ibrahim som precis flyttat till ett nytt ställe som låg fem minuter från restaurangen och alltså då tio minuter från skolan. Mitt i smeten med andra ord. Är jag smått avundsjuk?
Där satt vi och drack vin och öl, pratade om våra ledigheter, tittade på lite Tv och hade det mysigt. Vi pratade också om att killar oftast inte kollar i tjejers väskor eller fickor även fast de har tillåtelse att ta ut något eller hämta något. Varav Jesus kommer med kommentaren "Its like going in to Narnia, you don´t know what you will find". Vilket jag kände var en klockren kommentar.
Vi satt där så länge att det blev middagstid och vi gick runt hörnet till Byron burgers för att fixa lite mat. Denna kulinariska måltid avnjöts sedan i lägenheten med mer prat och skratt. Så himla fin dag var det.
 

Time to step it up!

Publicerad 2014-01-07 07:46:00 i En dag,

Då var man tillbaka i lejonkulan, mer känd som skolan. Men måste ju erkänna att jag tycker att det är sjukt kul att vara tillbaka. Inte bara i skolan utan även i London. Var så himla fint att flyga in över staden och känna ett pirr i magen som sa "jag är hemma". Kändes också ganska konstigt men samtidigt skönt att tänka så.
Hur som haver så var det första dagen tillbaka i skolan igår. I vanliga skolor brukar man ju oftast börja med något lättare för att komma tillbaka i rytmen. Var det så igår? No, nej, niet säger jag bara.
Klockan åtta på morgonen slängdes vi rakt in i den underbara konsten som jag gillar att kalla "smält ner socker och göra något fint med det". Det är ungefär en väldigt enkel sammanfattning av vad vi gör men ändå så extremt mycket mer komplicerat när det kommer till vissa delar.
Vi började med att göra ett "sugar center piece". Alltså som en skulptur gjord med flera olika delar av smält, förgat och format socker. De visade oss sex olika tekniker varav vi är tvungna att använda minst fem då detta "surprise" är ett av våra prov denna termin. När kommer då detta underbara prov äga rum? Jo nästa tisdag, alltså om en vecka. Då ska vi göra ett "sugar centerpiece" och en sockerros av något som heter "pulled sugar", vilket var det andra vi övade på igår. Att göra denna ros ser väldigt enkelt ut, men som sedan visade sig vara ett total jäkla pina. För det första måste "knåda" socker som blivit kokat till 160 grader vilket är hyffsat varmt för händerna så man måste ha på sig handskar. Jag som aldrig jobbat med socker förut hade på mig tre platshandskar på vardera hand. Detta kan jag ju dock inte påstå hjälpte. Det var fortfarande en pina.
Trots detta var det fint att se sig omkring och se mina klasskompisar. Vi befann oss alla i samma pina och gav varandra menande blickar hit och dit och fick skrattanfall för att vi alla såg så miserabla ut. Idag är en ny dag och ännu mer socker kreationer ska göras, önska mig lycka till!
 

Mitt nyår

Publicerad 2014-01-06 07:28:00 i Högtider,

Nyår började lite smått redan den 30 december då jag och min familj hade lite mini nyår hemma med middag då vi alla skulle iväg på olika saker på själva nyårsafton. Vi drack en mycket god äppeldrink och åt en massa god mat.
Fina papi.
På själva nyårsafton åt vi godfrukost hemma och på kvällen åkte jag och mötte upp med Clara, hennes kille Anton och hans kompis Oskar. Vi fyra begav oss sedan på middag hemma hos Clara och Antons kompis Sebastian. Vi välkomnades med bubbel och sen åt vi en otroligt god middag då en av killarna var utbildad matkreatör. Det bjöds på fylld calamari, lammstek och vit chokladmousse. Mumma säger jag bara.
Vi hade det så himla trevligt. Jag kände bara Clara och Anton innan middagen men tyckte så himla mycket om alla de nya jag fick träffa. Vid elva hoppade vi alla in i några taxibilar och begav oss ut till Lidingö där det vankades fest. Där ropade vi in det nya året och dansade till Håkan. Min kamera stannade dock i väskan resten av kvällen så det var lite tråkigt men hur som helst en mycket bra kväll som slutade klockan sex på morgonen när jag äntligen fick somna i min säng.

Hejdå Sverige, Hello London!

Publicerad 2014-01-05 08:15:00 i Instickare,

Då var det ännu en gång dags att packa mina väskor, åka till flygplatsen och sätta mig på flyget som ska ta mig till London. Detta är den tredje gången jag gör det men det är också tredje och sista gången jag åker tillbaka till skolan. Då jag nu börjar min tredje och sista kurs måste jag nu komma på vad jag ska göra efter den. Vad jag vill göra. Just nu vill jag stanna i London så det är min plan, mitt fokus kommer därför ligga både på skolan men också att skaffa mig ett jobb. Så håll tummarna för nu bär det av!
 
 

En lördag och en söndag

Publicerad 2014-01-04 17:01:49 i Sånt som är skitbra,

Nu blev ju det så att jag inte har skrivit något här på ett tag, tyvärr blir det lite så när man var ja smått trött efter nyår och har jobbat de senaste dagarna men det ska det bli ändring på. Här kommer i alla fall en lördag och en söndag som spenderades med några av mina bästa.
På lördagen mötte jag bland annat upp med Clara och Amanda för öl.
Några andra fina var också med. Vi hade det himla trevligt och pratade om minnen, framtidsplaner, resor och uppdaterade varandra om vad som hänt sen man sågs sist. Men framförallt fick jag skratta himla mycket. Vi känner ju alla sen grundskolan så vissa av oss har ju känt varandra i fjorton, femton år ungefär.
Fredrik var med och det var så himla kul att se honom igen.
Och Joakim.
Någon lyckades få med mig på bild.
Och en till bild på en väldigt glad Joakim.
Vi satt och drack öl i flera timmar och hade det himla bra för att sedan avsluta kvällen på Mc Donalds och sedan bli körda hem av Aban som hade bil. Förbannat bra kväll.
En solig söndag åkte jag till Fridhemsplan och mötte upp med Fanny för att promenera ett slag.
Vi köpte kaffe på vägen.
Det var en himla vacker dag.
Vi var inte de enda som ville promenera i solen.
Stockholm <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela