andrasidan.blogg.se

22 år, Stockholmsdonna, konditor och bagare, älskar att skratta.

Park, sol, stängda museum och bröllopssnack

Publicerad 2013-12-16 07:08:00 i En dag, Utflykter,

Tisdagen i Paris skulle jag till en början spendera på egen hand. Jag började med att dricka te och titta på musikhjälpen.
Giulia och Gareth bor högst upp i deras hus. Trappan upp är denna fina trätrappa, sjukt jobbig att släpa sig upp för några gånger om dagen men så himla vacker.
Jag tänkte att detta var en perfekt dag för att gå på museum. Jag gillar nämligen att gå på museum på egen hand för då kan jag bestämma hur länge jag vill gå runt och i vilken takt.
Jag åkte hit, till Jardin de plantes. En himla fin park som också huserar Paris "National history museum". Jag började med att gå runt ett slag i denna vackra park.
Hittade en mycket fundersam man.
Tänk att få bo i ett sånt här palats! Hela parken var så underbar, det var svinkallt men det gjorde det nästan ännu vackrare med all frost.
Dock när jag kom fram till själva huvudbyggnaden redo att gå in är dörren stängd. Jag står där ett slag som ett stort fån och stirrar på dörren. Ser ett par turister längre bort och frågar om de vet om museet är stängt. Jajjamensan det var det. Tydligen är nästan alla museum i Paris stängda på tisdagar.
Jaha, det var inte så mycket att göra än att vända på klacken och ta sig tillbaka genom parken. Jag hittade en mysig liten uteservering och beställde en croque monsieur med ett glas vin. Jag satte mig i solen och läste min underbara bok The presidents hat, så himla bra bok.
Ser inte ut att vara särskilt speciellt, men hu så gott detta är. Här satt jag sedan i två timmar och försvann i min bok ett slag och tittade på människor. Efter tog jag mig hem till lägenheten och satte på mig mer kläder då det var riktigt kallt.
Vid fyra tog jag mig ut på gatorna igen och tog mig till Giulias jobb restaurangen Jaja. Vi begav oss sedan längre in mot stan för att möta upp Gareth på hans jobb restaurangen Verjus. Där satt vi och drack vin ett slag och pratade om dagen.
De här vackra trapporna tillhör teatern som ligger mittemot restaurangen, otroligt coolt. Vi åkte sedan tillbaka hem till lägenheten för att laga middag. Efter en halvtimme plingade det på dörren och Giulias bror Andrea och hand fästmö klev in då dom skulle äta middag med oss.
Då de ska gifta sig i sommar blev det mycket prat om bröllopet. Det pratades platser, traditioner och brudtärneklänningar. Att fixa ihop ett bröllop känns som väldans mycket jobb. Jag gosade mest med Andreas hund Hector som var med på middagen. Han hade två olika färg på ögonen och var det gulligaste jag sett på länge. Fin tisdag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela